Уникален автобус-амфибия превозва пътници в Германия с BG флаг! (ВИДЕО)

Автобус амфибия… идеята звучи добре, нали? В Хамбург са я реализирали напълно успешно. Местна компания предлага 70-минутна атракция за туристите с MAN, който може да плава. Първо машината прави обиколка из града, за да се насладят пътниците на някои от най-интересните забележителности, а после „нагазва“ във водите на р. Елба. Удоволствието струва 28 евро за възрастни и 20 евро – за деца до 14 години.

Като плавателен съд автобусът е регистриран в Лом.

Машината, наречена HafenCity RiverBus, дори плава под български флаг и е регистрирана като плавателен съд в Лом (както се вижда от надписа отзад), а като шосеен автобус – в Германия. Амфибията е направена от унгарската фирма Swimbus и за сушата разчита на двигател с вътрешно горене, предаващ мощност към задните колела, а за водата – на два (помпени) джета (реактивни двигатели). Ако единият от тях откаже, Riverbus може да се придвижва само с втория. Управлението по пътищата се извършва с традиционен волан, а във водата – с джойстиците, управляващи джетовете. По суша преустроеният MAN достига максимална скорост 65 км/ч, а по вода – до 7 възела. Плаването може да се извършва със скорост на вятъра до 6.

Управлението във вода се извършва с джойстици.

RiverBus може да превозва до 36 пътници и трима членове на екипажа. Те задължително внимават хората да бъдат разпределени така, че машината да не се „килне“ на една страна във водата. По време на плаването на пасажерите е забранено да стават – така че ако им се доходи до тоалетна, ще трябват да стискат. А на борда и без това няма WC/autobild

 

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *