“Автор:bgben.co.uk

Нов минимален размер за даваните под наем спални помещения ще залегне като част от планираните от правителството мерки за озаптяване на практиката на хазяите-каубои, да тъпчат наемателите по домовете като сардели.

След значителното повишаване на наемите през последните години, редица хазяи отидоха още по-далече в опита си да доизстискат приходи от всеки квадратен метър на  имота си и започнаха да тъпчат наемателите в стаи с размерите на спален вагон. Къщите масово се прекрояват в отделни клетки, някои от които не надхвърлят  размер от 3 квадратни метра и се рекламират като “самостоятелни спални”.

Новите изисквания за задължителен размер от 6.52 кв.м. на отдаваните под наем спални помещения засега се планират да бъдат прилагани само на територията на Англия. Те ще се отнасят за домовете, които се класифицират като “годни за ползване от отделни наематели” (homes in multiple occupation – HMO).

Въпросният задължителен размер ще касае пространствата, обитавани от всеки един човек в къщата и хазяите няма да могат да “минат метър” в случая, като например вкарат двуетажно легло в стая, предназначена за двойка или за двама души.

Законът, регулиращ отдаването под наем на жилищни помещения – The Housing Act 1985, беше ефикасно заобикалян досега, след като разпореждане на съдебен трибунал през 2015 г. постанови, че визираните в закона стандарти са с цел за “обща ориентация”.

Други предложени законодателни мерки са тези за включването на допълнителни изисквания и стандарти за покриване при кандидатстването за лиценз за HMO (домове, годни за ползване от отделни наематели) при домовете, намиращи се над магазини и бизнес помещения.

 Източник: www.theguardian.com

Българка иронизира и се подигра с англичаните, взриви Фейсбук


Българи в Англия и всички българи в чужбина, публикувайте сами историята си в Твоят Чуждоземец -> your.chujdozemec.com , където можете да качите също снимка или видео от страната в която сте.

Facebook коментар
(Visited 7 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 689 - Today Page Visits: 1