Зимата не задължително е времето, в което да се завиете и да си останете на топло вкъщи. Този сезон е идеален за посещение на зашеметяващо красиви градове по света.
Ще ви помогнем да си създадете перфектен план за пътуване и ви представя 7-те най-забележителни градове, които да видите през зимата.

1. Йорк, Мейн
1(25)

В близост до южния край на държавата, Йорк е популярен с това, че е страхотно място за почивка през летния сезон.
Въпреки това, през месец януари снегът, океана, и фара, правят така, че да искате да посетите това място.

2. Очарователната Словения
2(26)

Мястото се намира на половин час път с кола от летище Brnik. Това място е изцяло покрито със сняг през зимата, и изглежда като огромен, вълшебен друг свят с нищо друго освен с една красива малка църква в средата. Зимата тук е несравнимо живописна.

3. Ширакава-Го, Япония
3(29)

Ширакава-Го е разположен на най-високия връх Хаку, в планината Ryohaku.
Това малко село е едно от най-снежните места в света. Това е и причината тук да намерите къщи, които са устойчиви на атмосферните влияния с здрави покриви, без които оцеляването в снега ще бъде трудно.

4. Пустинята Гоби, Монголия
4(26)

Определено си заслужава да  видите веднъж в живота си пустиня покрита със сняг. През месец декември температурата в пустинята Гоби може да падне до -40 градуса.
Това място и зимата тук са неща, които поне веднъж трябва да видите.

5. Гълфос, Исландия
gullfossis

Когато говорим за красиви, снежни зими, няма как да не споменем Исландия. Гълфос е водопад , разположен в югозападната част, и е една от най-популярните туристически дестинации. Този огромен водопад, изцяло покрит със сняг, несъмнено ще ви порази.

6. Langwies, Швейцария
6(24)

The Langwieser виадукт е  стоманобетонен железопътен мост , който започва от единия край на Швейцария и стига до другия. Това място е много красиво, с големи заснежени дървета, и този мост издигнат по средата превръща мястото в забележителност, която си заслужава да видите.

7. Тромсо, Норвегия

f55a6af2eb2fbfc475168aebaae4cb25


Тромсо е една част от Норвегия, която е известна с това, че е била обитавана още от самия край на ледниковия период.
Заснежените хълмове, езерото, както и малките къщички, добавят това място към нашия списък от зрелищни зимни дестинации.

Източник:cluborfei.com

По статията работи: Невена Вранчева
По материали от: allwomenstalk.com

 

Facebook коментар
(Visited 2 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 781 - Today Page Visits: 2