Борисов откри американски завод за 1500 работници в Пловдив

Завод на “Сенсата България” отвори врати до Пловдив. На официалната церемония край Царацово присъстваха премиерът Бойко Борисов, кметът Иван Тотев, областният управител, посланикът на САЩ у нас, народни представители.
 
“Когато преди години ме обвиняваха, че асфалтът не се яде, явно не бяха прави. Когато има добра инфраструктура, има и инвеститори. Тези инвеститори отварят нови работни места, ще доведат гости от целия свят, които също може да инвестират”, каза Бойко Борисов.
 
По думите му магистрала “Тракия” на места прилича на градски път със заводи от двете страни.
 
Сенсата Технолоджис е международна технологична компания, глобален лидер в развитието, производството и продажбите на сензори. Това ще е вторият завод на американския концерн у нас след този в Ботевград, като инвестицията край Пловдив е за $ 40 млн., а разгърнатата застроена площ възлиза на 68 000 квадратни метра. Това е вторият по мащаби завод на “Sensata” в света, като по-голям има само в Мексико, допълниха от компанията. Оттам твърдят, че в рамките на 2 години “Сенсата Технолоджис” ще открие 1500 нови квалифицирани работни места край Пловдив. Там ще се произвеждат електрозащитни и сензорни устройства с приложение в автомобилната индустрия, самолетостроенето, строителната техника и др. Продуктите на Сенсата Технолоджис имат различни приложения в автомобилната индустрия, самолетостроенето, корабостроенето, ОВК системите, жп транспорт, телекомуникации, военна промишленост, бяла техника и др.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *