Пловдивчанчета отгледаха домати и чушки, продават ги сами (СНИМКИ)

Пет пловдивчанчета научиха „как се изкарва хляба“

или по-точно как се произвеждат зеленчуци. Децата, на възраст от 9 до 12 години, не само че произведоха със собствените си ръце домати, краставици, чушки, патладжан и фасул, но ги и продаваха тези дни на пазарчето за производители зад голям хипермаркет в ж.к. „Тракия“.

Идеята тръгнала от майката на Мими и Ивайло – Милена Станджикова. Младата адвокатка решила да научи децата си на труд, а и по този начин да им намери занимание в свободното време. Затова ги завела в двора на прабаба им в Скутаре, който от една година пустеел и заедно прекопали мястото. Мария и Ивайло поканили свои приятели и съученици да помагат.

„Копаехме с лопати, а после засадихме семена и коренчета“, разкава Мими. „Бяха в кофички и ги садихме едно по едно“, допълват я Ивайло и приятелките им Дани, Данчо и Ангел.

Започнали през април, а после всяка седмица ходели да плевят, копаят и поливат растенията. „Не сме ги торили, всичко беше натурално. Само веднъж ги пръскахме. Някои затова слънчасаха, разболяха се“,ядосва се Ангел. А Мими добавя: „Обаче по-хубавите ги продаваме“.

Източник:

dcnews
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *