ПИК:Извънредно! Бившият външен министър Младенов прие исляма в Ирак и стана шиит (снимка)

Бившият външен министър на България Николай Младенов е приел исляма и e станал шиит, съобщават с гордост иракски медии, пише Флагман.

Публикувани са снимки от събитието, което е станало вчера. На тях Николай Младенов се покланя пред гроба на братовчеда на Пророка Мохамед – Али и приема дарове от имамите.

Ето буквалния превод на една от новините, публикувана в иракски вестник: „Българският д-р Николай Младенов, официалният председател на ООН в Ирак, официално прие исляма за религия и каза, че заради братовчеда на Пророка Мохамед – Али, той става шиит. И днес той посети гроба на Али с имамите, които му подариха доста книги на исляма на български език. И щом един българин е приел шиитството, трябва да видите колко велика е религията.”


Бившият дипломат номер едно е специален пратеник на ООН за Близкия изток от месец. Допреди това Младенов беше специален пратеник на ООН за Ирак от 2013 година. Бившият български външен министър ръководеше мисията на ООН в Ирак по време на възхода на “Ислямска държава”.

Шиитският ислям е вторият по големина клон на исляма. Последователите му са около 10-15% от мюсюлманите. Шиитският ислям е създаден като политическо движение, подкрепящо Али – братовчед и зет на Пророка Мохамед. Мнозинството шиити днес са в държавите Иран, Азербайджан, Ирак, Ливан, Саудитска Арабия, Бахрейн, Индия и Пакистан. Пише pik.bg

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *