През 1939 г. България е сред водещите страни в Европа – заслугата е на Лулчев!

 

N1_Hristo_Nanev_2_1.jpg
Писателят Христо Нанев е роден на 10 май 1956 г. в Пловдив. Завършва българска филология в ПУ “П. Хилендарски”, след което работи като учител, зам.-директор и директор на училище. По-късно се отдава на писателска дейност. Написал е 14 книги с художествена и езотерична тематика, 6 от които за Слава Севрюкова, 2 за дядо Влайчо и 2 за регресиите.

Последната му книга е за Любомир Лулчев. Автор е и на 3 документални филма за Слава, дядо Влайчо и Лулчев.


Кога ще излезе от печат новата ти книга „Пророкът на короната Любомир Лулчев” и какво ни казва тя?
– Новата книга излиза в средата на август и казва много неизвестни неща, свързани с тайнствения и загадъчен Любомир Лулчев. След книгата „Пророкът на народа дядо Влайчо” аз се замислих, ако той е пророкът на народа, кой е пророкът на короната? Любомир Лулчев е познат на дядо Влайчо, приятел. Лулчев въвежда дядо Влайчо в двореца и тогава дядо Влайчо предсказва бъдещето на династията. В края на 1936 г. царица Йоанна е бременна. Първото дете е Мария-Луиза. Царят се надява на престолонаследник и Лулчев решава да покани в двореца дядо Влайчо, който се слави с това, че не греши в прогнозата си. Той казва на царя:– Радвайте се, Ваше Височество, момче ще е!

– А ще наследи ли короната?

И тук попарва надеждите на царя:

– Нито ще е царствен, нито ще царува!

Борис ІІІ повече не иска да го види.

Лулчев спасява царя от 3 атентата срещу него: първият е при Арабаконашкия проход, вторият при взривяването на църквата „Св. Неделя” и третият пак на Арабаконак. И с това спечелва царя на своя страна. Лулчев се превръща в дясна негова ръка, личен изповедник, предсказател и лечител. Лулчев се познава със Слава Севрюкова, двамата се срещат, обменят опит в областта на ясновидството. Лулчев обогатява възможностите си и чрез срещите си с Учителя Петър Дънов, чийто горещ поклонник е. Лулчев е хуманист. Ратува за справедлив ред в държавата. Помага на царя при назначаването на министри и важни политически фигури, като прави предсказания по фотография, по почерк, по жестове и им изготвя астрологични карти. Герой е от 3 войни – Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война… Един от първите летци в България, специализирал авиация в Бристол, Англия. Награждаван е като герой, но през Първата световна война като авиатор е тежко ранен в главата. Дълго време е в кома. Това още повече засилва вроденото ясновидство. Оцелява от раните си с 80 на сто инвалидност. Преждевременно е пенсиониран по болест.

Какви са изявите му преди царя?
– Преди царя до него се допитва земеделският премиер Ал. Стамболийски. Лулчев го напътства за лансирането на някои спорни икономически проекти, включително и за създаването на трудовата повинност. След преврата от 9 юни 1923 г. Лулчев е в затвора като симпатизант на земеделците и комунистите. За онова време той казва: „За връзките си със Стамболийски аз щях да платя с главата си”.

Кога започват срещите му с царя?
– От 1925 г. започват срещите му с цар Борис ІІІ, който също е впечатлен от необикновените му способности и го прави свой таен съветник, но без да е на щат и заплата. По това време Лулчев прокарва някои идеи на Петър Дънов, който възлага особени надежди за управлението на младия Борис. Това е куриоз за България и той има само един аналог по време на великия цар Симеон и цар Петър от страна на Боян Мага.

През 1939 г. България достига особено високо икономическо развитие – тя е една от 6-те водещи страни в Европа. Заслугата е на Лулчев. С влизането на България във Втората световна война и сближаването с нацистка Германия той все повече е изтласкван в периферията на царското обкръжение.

Лулчев предсказва края на цар Борис ІІІ в своя хороскоп, като го предупреждава в началото на 1943 г., че месец август същата година ще е фатален за живота му. През май 1943 г. царят се среща с Ванга, за да чуе: „Много си се разпрострял, но скоро ще се прибереш у орехова шлюпка (черупка). Помни датата – 28 август”.

По същото време Петър Дънов заръчва на Лулчев:

– Да кажеш на царя да не ходи до Хитлер, да не му скроят някой долап (ковчег).

Лулчев му го предава, а царят отговаря:

– Как да не отида? Хитлер ме вика.

Последната фатална среща с фюрера. Царят бил предупреден от 3 различни източници за смъртта си. Когато се връща от „Вълчата бърлога”, Борис се чувства много зле. След седмица изпада в несвяст. Близките му викат Лулчев за помощ, но вече е много късно. По едно време царят се връща в съзнание и пита:

– Кой ден е?

Отговарят му:

– 28 август.

– Време е – казва царят и затваря очи.

20_21_Lyubomir_Lulchev9.jpg
Повече от две десетилетия Лулчев е душеприказчик на Борис III

Какъв е краят на Лулчев?
– След 9 септември 1944 г. Лулчев е осъден на смърт от Народния съд като германофил. Това не е истина. Лулчев като английски възпитаник съветва царя да държи връзка с Англия и да не забравя, че „тук ще бъде Русия”. Причината за смъртта му е, че той двукратно е спасил от разстрел Цола Драгойчева.

Какво точно е станало?
– Когато идва 9 септември и Лулчев е арестуван, нейните другари откриват в архивите му 2 нейни молби до царя за помилване чрез него. Той лично се е застъпил пред царя под предлог, че Цола Драгойчева е бременна и трябва да бъде помилвана. А това е черно петно върху биографията на „героинята”. Когато съдът оправдава Лулчев като невинен, тя, чрез намесата на съветския посланик изисква смъртна присъда. Лулчев приема съдбата си, но оставя своя дневник, който доказва, че никога не е заемал прогермански позиции – напротив. През 1976 г. е реабилитиран.

Какво още има в книгата?
– Книгата разкрива тайните на дворцовия живот и сложните отношения в царското семейство. Тук ще видим един съвършено различен Борис ІІІ, изчистен от митологиите за него, и един нов прочит на българската история. Предстои да се запознаете с пророчествата на Любомир Лулчев за бъдещето на България, на света, на човечеството.

Мирослава ПАНАЙОТОВА

Източник: Блиц

(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *