Българин, живеещ в Англия: “Не, няма да се върна!”

Антон Йорданов е българин, който живее в Англия от 10 години. В една от групите във Фейсбук за български емигранти в чужбина той написа коментар по най-обсъжданата тема днес. Цитираме го без поправки:
“Не, няма да се върна!
Не ме плаши това, че се измъкваме от Европейския съюз, дори се радвам. Спасяваме се от един монопол, от който нямаме нужда – ние, хората, решили да изкарваме честно труда си в друга държава, защото нашата щеше да ни умори от глад.

Живея в Англия от 10 години и се чувствам като прероден. Работя прилична работа, спестявам повече, пътувам по света и почивам като бял човек. Не се чувствам българин от поне 5 години и не ме е срам от това, срам ме е от собствената ми държава.
Ако се върна мечтите ми ще бъдат погребани, здравето ще ми вземат и още на летището ще оберат джобните ми. Ще си хвана такси, което ще ми вземе 50 лева до центъра. Ще се върна в квартирата и ще се боря с хлебарките за последния залък хляб. Ще се хвана на мизерна работа, на море ще ходя през 3 години за по няколко дни. Ще съм в Европейския съюз, но няма да живея като европеец.
Няма да стане! Оставам тук и продължавам да се боря за по-добър живот за мен и моето семейство. Решението, което днес Англия взе е мъдро. И скоро всички ще го разберем.”

Източник: Актуално


Българи в Англия и , изпращайте ни вашата история, като натиснете тук.

Ако желаете можете да я публикувайте сами в Твоят Чуждоземец -> your.chujdozemec.com , където можете да качите също снимка или видео от страната в която сте.

При въпроси пишете на електронната ни поща chujdozemec@yahoo.com

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

2 thoughts on “Българин, живеещ в Англия: “Не, няма да се върна!”

  1. Виж ся! Хубаво си говориш! Само да се здрав, щото ако се наложи сериозна мед. помощ ще бегаш към БГ, иначе ще рискуваш да те уморят като плъх. Друго – по-добре да ходим през три години на море, ама да си копаме градините и да си ядем истинска храна, вместо да се тъпчем с евтини долнопробни буклуци на далавера. И друго ти може и да идеш на море у Хавай, ама требе а го планираш 1 година, да се съобразиш с разните арабели и така. Па ние тук, ако падне нещо – палим и тръгваме. Е, това бате – свободата е велико нещо. Нещем да сме роби. Оти ако си мислят некои, че ранят ромите. Не знаят при вас колко данъци отиват зян за арабелите и инглиш мийлюзите.

    Айде със здраве… остани си там…

  2. Лошо няма, че мислиш така. И аз мислех като теб, преди да дойда в Англия. Бях беден като църковна мишка в България. Сега имам достатъчно пари, за да си позволя зимна и лятна почивка, карам кола на по-малко от една година и имам барче, пълно с маркови уискита. И си мисля, че нямам нищо, защото просто не ми е тук мястото. Но това няма как да ти го обясня- или го чувстваш или не.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *