Българка впечатли с техно стил в Лувъра

Художничката Антоанет Тончева получи ласкави отзиви във френските медии за своята концептуална живопис, която показа наскоро в Международния салон за съвременно изкуство 2016 в Париж.
В Пирамидата на Лувъра тя предложи своята наложена марка- техно стил, но с нови атрактивни решения.
“Париж акумулира блясъка на световната арт сцена с ярки културни събития.
Да бъдеш част от такова събитие е незабравимо, вълнуващо преживяване и постижение в артистичната кариера на всеки автор”, коментира пред “Стандарт” Тончева.

http://www.chrithmith.com/2016/11/23/donald-trump-make-christmas-great-again/
Зад гърба си тя вече има няколко малки изложби в Париж, от които две индивидуални, но според нея Лувърът е важна спирка за всеки човек на изкуството.
Следвам свои координати, идентичен код и семантика
споделя авторката. Определя своята концептуална като отражение на цифровите измерения, на технологичния свят, скоропосочените емоции, комуникации и социалните мрежи. Един вид размисъл върху многопластовия техно живот, но в колоритен абстрактен изказ.
Ню Йоркската преса Wall Street International описва стила й като “уникален и автентичен, тъй като тя внася в работите си теоретични референции, проектирайки чувствата си логически и оптически върху платното, смесва математика, емоция, реалност и суперреалност”.
В парижката преса също отразиха участието на българката. “Абстрактните платна на Тончева с типични форми ни говорят за живота, провокират анализ в
търсене на посланията чрез цифрови решения
пишат медиите във френската столица.
За Антоанет престоят във френската столица е минал повече от бързо. Многобройни срещи, запознанства, вълнуващи истории, разходки в парк Тюйлери, кроасан и кафе, бърза френска закуска и отново пред камерата за новия й филм, посветен на Париж и изкуството.
“Градът през погледа на всекидневието и културните събития. През акумулираната енергия от преживявания и емоции, където се срещат автори от цял свят, които създават “съвременния световен пейзаж в Лувъра”, обяснява тя.
На въпроса какво според Тончева е най-важно за успешна картина, тя казва “първо е движението, да я анимира, да й даде живот, после светлината и накрая представянето. В крайна сметка тя ви води,а не вие нея”.
Освен живопис, Антоанет работи и дизайнерски проекти, мултимедия, международни проекти.
Има многобройни участия в престижни галерии и Музея на модерното изкуство в Манхатън, Кралската Академия по изкуствата В Брюксел, Международни арт форуми в Милано, Виена, Хелзинки, Ню Йорк и Япония.

Източник: Стандарт

(Visited 3 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *