Българите в чужбина не са най-големия инвеститор в България. Те са..

Колко често чуваме, че българите в чужбина са най-големият инвеститор в държавата? По всяка медия звучи това твърдение, но как тези хора винаги изобразявани с някакви чанти и сакове на различни летища са толкова голяма работа?

Наскоро един многоуважаван доцент констатира, че парите от Европейския съюз, които влизат в държавата ни са под един милиард на година, а други източници признават, че парите на българите в чужбина са над два милиарда на година. До тук, добре, две е повече от едно, така че много медии и авторитети признаха, че българите в чужбина са най-големият инвеститор. Да, но не! Ето какво пише Николай Ненчев по темата:

Официално по телевизия и радио казват, че най-големият инвеститор в България са българите в чужбина! Това наистина е така, но не трябва да ги класифицираме като ‘инвеститор’, защото инвеститора идва, подкупва и започва да си възвръща инвестицията по най-бързия възможен начин, а после десетилетия източва капитали извън България. Българите в чужбина са единственият ни дарител! Те са донор, спасител, закрилник и доброжелател! Те не източват, а само наливат! Те са смели и родолюбиви! Те ще помогнат за промяната на системата, ще финансират каузата и ще се върнат в родината, когато усетят нашето добро отношение, признателност и желание да ги приемем! Време е за единение! Българи от всички страни, съюзявайте се в „Български СУВЕРЕН“ и заЕдно да направим трансформацията към колективно съзнание! Бог да ви благослови! Амин!

Вашето мнение?

(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *