Непоказвано видео от боя в Габрово, вижте наистина какво е станало

Непоказван досега видеозапис представя от нов ъгъл сбиването в магазин в Габрово, което доведе до протести и безредици през последните дни. Кадрите са запечатали конфликта от началото до края му, както и ролите на всеки един от участниците, съобщи dir.bg.

Видеото беше разпространено във Фейсбук с твърдението, че доказва невинност на ромите. Внимателен преглед на 8-минутния запис обаче оставя противоречиви впечатления, които по-скоро биха задълбочили споровете, отколкото да ги решат категорично.

Напрежението по случая ескалира в безредици в Габрово, които наложиха намеса на място на вицепремиера и бивш кмет на града Томислав Дончев. Стигна се дотам, че оставка подаде местният шеф на полицията Борислав Бончев.

„Изключвам тези, които подклаждат случващото се в Габрово. Имам основателни претенции към шефа на полицията, на дирекцията там. За мен оставката или поемането на отговорност на този директор трябва да е факт“, коментира Борисов и допълни, че полицията е именно заради това – да не допуска подобни сблъсъци и напрежение.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *