Бирата – еликсир за здраве

Нищо не е полезно, когато е прекалено. В умерени количества обаче невинното лятно удоволствие, каквото е бирата, може да направи чудеса не само с настроението, но и със здравето ни!

Бирата укрепва костите поради високия си дял на силиций. Количество от половин литър намалява риска от сърдечни проблеми с почти една трета, вдигайки нивото на добрия холестерол, който предпазва от стесняване на артериите.

Освен това бирата е особено полезна за здравето на бъбреците и намалява риска от камъни, припомня БГНЕС. Същевременно засилва здравето на мозъка, а и съдържа витамини В6, В12 и фолиева киселина.

Бирената мая е едно от най-добрите неща, които може да причините на косата и ноктите си. Внимавайте обаче – от нея доста се пълнее!

При приготвянето на месо е добре предварително да го мариновате в бира, защото португалско изследване показва, че това намалява канцерогенните вещества с до 70%.

Пенливата напитка също така понижава кръвното налягане, прочиства бъбреците и предотвратява развиването на диабет. Затова с чиста съвест се отпуснете и се насладете на една бира.

Източник: Обекти

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *