Жени, внимание! Ако имате тези признаци по устните, значи сте зле със здравето

Всяка част от човешкото тяло може да подсказва за определено здравословно състояние. Устните също. Тях забелязваме по-често, защото ежедневно се грижим за това да изглеждат добре. Но за какво могат да подскажат промените в тях? Вижте в следващите редове, пише Аз жената.

Сухи и напукани устни

Ако устните ви често се напукват и са сухи, помислете за условията около вас. Това неразположение се дължи най-често на силен сух или студен вятър, също така и на често облизване на устните. В тези случай е добре да ги подхранвате с подходящ балсам.

Въпреки това честото напукване на устните може да е признак за дехидратиране на организма. Силно изразената сухота ви подсказва, че на тялото ви му са необходими повече течности. Този проблем може да регулирате пиейки поне по два литра на ден вода, плюс други здравословни напитки.

Напукани и възпалени ъгълчета на устните

В студените зимни дни често се наблюдава това неразположение, което трябва да отмине веднага при подхранване на устните. Но ако възпалението се задържи може да е признак за гъбична инфекция, дефицит на важни витамини и минерали. Ето защо е добре да се консултирате със специалист.

Сини устни

Посиняването на устните невинаги се дължи на минусови температури. Състоянието може да подсказва за наличието на цианоза. Състояние, при което най-общо казано до определени части от тялото не достига достатъчно кислород. Цианозата може да бъде локална и да засегне най-често периферните части на тялото като уши, нос, устни или обща. Ако често устните ви посиняват е добре да се консултирате със специалист.

Бледи устни

Бледите устни са един от първите признаци за наличието на анемия. Ако устните ви са розови и сте забелязали, че напоследък цветът им е по-блед и променен, попитайте наблюдаващия ви лекар дали не е добре да изследвате нивата на желязо в кръвта.

Източник: www.blitz.bg

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *