Пастите са ВРЕДНИ! Това е най-МОЩНИЯТ лек против пародонтоза и кариеси! ЧИСТО НОВИ зъби!

Пастите за зъби съдържат флуорид и много вредни добавки, които изобщо не помагат срещу пародонтоза и разрушаване на зъбите!

Едно от най-омразните неща за всеки човек е посещението в стоматологичен кабинет. Грижата за зъбите и венците обаче е задължителна и трябва да ни бъде приоритет ако искаме да запазим не само красивата си усмивка, но и здрави зъби, които да ни служат дълги години.

Жестоката истина, която никой фармацевт няма да ви каже е, че пастите за зъби в магазините са не само скъпи, но и в голяма част вредни за зъбите и венците. Те съдържат много вредни добавки и особено флуорид, които трябва да избягваме винаги, когато можем.

Затова днес ви представяме най-силният лек против пародонтоза и кариеси, който се приготвя бързо в домашни условия и е стотици пъти по-полезен за здравето на устната ни кухина от която и да било паста за зъби.

За да почистим перфектно зъбите и венците си е хубаво да си направим този прах. Трябва ни малко прах от суха, чиста глина, към която прибавяме готварска или морска сол, както и млян черен пипер – хубаво е да бъде прясно смлян.

Този прах нанасяме с помощта на пръста си или на четката за зъби, но не бива да го използваме повече от една минута на почистване, защото почистващият му ефект е много силен. Само след няколко процедури ще видите как той подобрява състоянието на венците, увеличава отделянето на слюнка и заздравява зъбите и венците.

Специално за грижа против пародонтоза пък препоръчваме да смесите две лъжици от морска сол, малка лъжичка куркума на прах и три лъжички смлян черен пипер. Към тях добавете малко разтопено масло или зехтин, докато сместта стане досущ като крем.

Натривайте венците си с този крем сутрин и вечер след почистване и няма да страдате от проблеми с тях – при това много дълго време.

И не на последно по значимост място трябва да отбележим, че е безценно за зъбите и венците всяка сутрин, докато ги почиствате, да напълните устата си с преварена вода и да плакнете поне две-три минути. След това бавно погълнете три глътки от тази преварена вода, която ще заздрави зъбите и подобри слюноотделянето ви.

След всяко хранене пък отделете няколко минутки, за да изплакнете добре устата си. Освен за зъбите, тази процедура е много полезна за укрепването на мускулите на бузите и устните.

Източник: kakata.info

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *