Полезни продукти за щитовидната жлеза. Защитете здравето си!

Яжте полезни продукти за щитовидната жлеза, за да подобрите работата й и да се предпазите от хормонални смущения.

1) Мед, орехи и лимон.

Счукайте в хаванче 3-4 орехови ядки, смесете ги с една супена лъжица мед и  яжте всяка сутрин на празен стомах. Приемайте в продължение на 1-2 седмици.

2-3 лимона внимателно се измиват и се настъргват на ситно ренде, заедно с кожата. Трябва да се получи еднородна смес. Смесете ги с равно количество мед. Взимайте по 1 супена лъжица 3 пъти дневно между храненията.

2) Морски водорасли.

Те имат богато съдържание на йод и 40 вида витамини и елементи, които ви предпазват от заболявания на щитовидната жлеза. Включете ги в диетата си, за да предотвратите заболяване.

3) Райска ябълка.

Райската ябълка също съдържа йод, както и магнезий, натрий, желязо и витамини (които са повече дори от тези в ябълките) – А, С и P.

4) Лук.

Полезен е за щитовидната жлеза, черния дроб и сърцето. Той съдържа много микроелементи, които укрепват имунната система.

5) Ябълки.

Ябълките са склад от хранителни вещества. Те предпазват от рак. Яжте ябълкови семки, защото те съдържат до 15% мастни масла и йод. Един от най-полезните сортове ябълки се счита Гала, който има витамин B17. Яжте ябълките с кората задължително!

6) Месо от раци и морски дарове.

Богати са на витамин В12 и цинк, които стимулират имунната система на тялото.

7) Боровинки.

Боровинките са шампион по съдържанието на антиоксиданти. Те помагат за премахване на хормоналния дисбаланс.

8) Спанак.

Той съдържа много лутеин и каротеноиди, които помагат на щитовидната жлеза да работи много добре.

9) Червена риба.

Препоръчително е да я консумирате вечер за подхранване на щитовидната жлеза. Един подходящ вид е червената риба (сьомга, пъстърва, сьомгова пъстърва) – варена, задушена или осолена.

Червената риба е източник на полезни мастни киселини омега-3, които са от съществено значение за правилното функциониране на щитовидната жлеза. Ние ви съветваме да ядете червена риба колкото е възможно по-често.

И ако сте загрижени за щитовидната си жлеза (имате затруднено преглъщане, чувство на задушаване), не забравяйте да се консултирате с лекар-ендокринолог.

Източник: otbaba

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *