Няколко съвета, които запазиха връзката ми

Да се влюбиш е едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат. Но прочети нататък, за да разбереш как да не изгубиш всичко, което е част от твоята същност.

Ех, колко сладко е онова любовно опиянение, което кара коленете ти да омекнат всеки път, когато го видиш, и колко приятно е усещането да смениш статуса си на “обвързана” във Фейсбук… Не е ли велика любовта? Разбира се, че е, но имай предвид, че според психолозите, освен промяната на романтичния ти статус, настъпват и други дори драстични промени в живота ти, които ако компрометират индивидуалността ти, могат да доведат до много проблеми. Ако Купидон ти е уцелил сърцето със стрелата си, включи сигналната лампа, когато забележиш, че твоята идентичност също е наранена. В края на краищата, когато си предупредена, можеш да се подготвиш.

“Той е всичко от което имам нужда”
Изведнъж не можеш да си представиш какво си правила, преди да го срещнеш. Когато сте заедно, всички други изчезват и имаш очи само за него. В началото на връзката ви е нормално да искате да прекарвате цялото си свободно време заедно, но е важно да пазиш личното си пространство, за да не изгубиш индивидуалността си на по-късен етап. Ако приятелките ти се оплакват, че не прекарваш достатъчно време с тях, може би пренебрегваш някои важни отношения. Да имаш независими интереси е добре за връзката ти и може да те предпази от това да развиеш зависимост от партньора си. Затова поддържай заниманията, които си имала, преди да го срещнеш и го стимулирай и той да прави същото.

“Ще правя това, което той иска да прави”
Предупредителната лампичка трябва да светне, когато почнеш да живееш само с мислите: “Къде ли би искал да отиде?” и “За какво ли си мисли?” вместо “Какво искам да правя?” и “Какво искам?” И още по-настоятелно, когато момичето, което е обичало да танцува до зори или това, което би предпочело да гледа любимия си сериал пред двучасов футболен мач, отдавна си е отишло.
Някои жени имат навик да мислят, че ще бъдат по-желани от партньорите си, ако им угаждат. Бъди своя идеал – това трябва да е достатъчно за него. В една здравословна връзка и двамата партньори обичат и разбират другия такъв, какъвто е. Ако имаш чувството, че той не те обича заради теб самата, помисли дали можеш да прекараш останалата част от живота си в опити да живееш според нечии други очаквания.

“Получаваш това, което даваш. Или не съвсем…”
Когато си много влюбена в някого, най-лесният начин да му го покажеш, е като го затрупваш с подаръци. Купуваш му скъпи или уникални неща. Непрекъснато правиш планове (и плащаш онлайн) забавленията ви през уикенда.
Правиш невъзможното, за да организираш най-готиното парти за рождения му ден? Но дали той отделя същото време и дали полага същите усилия, за да те направи щастлива и да ти угоди? Понякога си мислим, че хората ще ни обичат повече, колкото повече им даваме… от нашето време, енергия и материални блага. Ако имаш чувството, че даваш много повече, отколкото получаваш, може би той те възприема за даденост. Задай си въпроса: “Инвестира ли той същото количество енергия и усилия да ме накара да се чувствам специална?” Не искаме да кажем, че връзките се оценяват по точкова система и трябва резултатите ви да са еднакви, но не бива да пренебрегваш това дали и двамата инвестирате във връзката си.

“Ще направя всичко заради любовта”
Не бъркай компромиса с жертвата. Компромисът е да го оставиш да гледа мача веднъж седмично, което означава ти да изпуснеш “Отмъщението” след това той да те остави да гледаш любимия си ТВ сериал, а той да гледа повторенията на “Говорещият с кучета”. Жертвата е да се откажеш от онези убийствени високи токчета, за които спестяваш пари от няколко месеца, за да му дадеш пари назаем да плати месечната вноска на кредита за колата си. Много жени правят значителни саможертви в името на връзката си само и само за да угодят на партньорите си. Компромисът често се налага в една връзка – но той трябва да бъде и от двете страни. И никога не трябва да имаш чувството, че правиш жертва със себе си. Според експертите по междуполови отношения, ако започваш да се дразниш, че позволяваш на гаджето си винаги да става неговото (и дори не му го казваш), вероятно вече се жертваш заради него малко повече от нормалното.

“Какво се случи с твоето перфектно тяло?”
Да имаш връзка понякога означава да имаш съучастник в това да обикаляте нови ресторанти и заведения за хранене, да се излежавате до късно в леглото през уикенда, вместо да отидете да бягате в парка и да нагъвате чипс на дивана. Въпреки че приятелите ти казват, че изглеждаш щастлива, ти знаеш, че дори дънките за “дебелия ти период” са ти станали тесни.
Според диетолозите, когато си намериш мъж и той те смята за секси, започваш по-малко да се притесняваш за начина, по който изглеждаш и мислиш по-малко за килограмите си. Намирате си повече поводи за забавление и по-често излизате да хапвате навън. Освен това понякога заради връзката си попадаш в различни емоционални състояния, които те карат да прекаляваш с похапването, за да се успокоиш.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *