Забравете зъболекаря! Тази паста за зъби пломбира кариесите сама! Вижте

Зъболекарите по целия свят са на път да спрат или поне да редуцират извършването на една от най-честите манипулации в кабинетите си – пломбите. Причината е едно ново откритие, патентовано в далечна Япония.

Ученият Казуе Ямагаши е авторът на революционното изобретение, заличаващо неприятното усещане от предстоящо посещение при личния стоматолог заради поредния кариес в начална фаза на Вас или на детето Ви.

Фурорът в сферата на личната орална хигиена – паста за зъби със специално съдържание, може напълно безопасно да запечатва пукнатини и дупки в зъбите.

Съставът на съдържанието в тубата е сходен с този на зъбния емайл. Пастата може да нанасяте директно върху отвора на болния си зъб. Чудатото съдържание е получено при опит с хидроксил апатит – основен компонент на зъбната структура.

Още при нанасянето киселината, която се съдържа в пастата-чудо омекотява леко зъбната повърхност. Точно след 3 минути пастата става на кристали и така изкуственият материал се закрепва съвсем здраво в структурата на естествения зъбен емайл пише delo.bg.

Източник: lekuvai

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *