Манолова с разтърсващо лично признание за битката с рака, омбудсманът отправи горещ апел към всички жени и разкри за голяма своя грешкa

За никого не е тайна, че и аз имам рак. Това призна обмудсмана Мая Манолова в студиото на Нова телевизия по повод новината, че подкрепи кампанията на Нана Гладушив, която преди дни призна, че започва втора битка с рака на гърдата.   „Най-трудното е да вдъхнеш кураж на тези жени. Едно от най-трудните условия да победиш заболяването е за победиш волята си. Всичко е трудно, но когато си мотивиран и си решил че ще се пребориш и заради себе си и заради хората, които те обичат и обичаш, наистина е една идея по-лесно“.   „Най-много ми помогна подкрепата на близките ми. Да, може и те да са били уплашени и стресирани, но не го показаха. Имам страхотна дъщеря и страхотен човек до себе си“.

„Притеснявах се да си призная, но не исках да ме съжаляват и да ми спестяват нищо. Не исках и хората да си мислят, че се оплаквам. Диагнозата съвпадна с решението ми да изоставя политиката и да стана обмудсман. Исках да си изнеса битката като здрав и силен човек, на които да не спестяват нищо и да не ме съжаляват“, призна още Манолова.

Тя си спомни, че половин година преди да й поставят диагнозата е била инициатор на безплатни прегледи за рак на жената в нейния край. Тогава лекарите й предложили да направят и на нея преглед, но тя не намерила време:

„Не намерих тези 10 минути и когато половин година по-късно чух диагнозата това беше най-големият ми кошмар. А именно, че аз нося голямата си вина да чуя, че имам тази болест. Бях гневна, бях бясна на себе си“.   Именно заради това Манолова реши да отправи горещ апел към всички жени: „Да кажа на всички жени, които го отлагат. Направете го. Намерете време. Тези половин час може да спаси вас и бъдещето на вашето семейство“.   „Всеки, които има семейство се страхува от диагнозата. Нормално е да се страхуваш за най-близките си и за себе си“, призна още тя.

Източник: www.blitz.bg

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *