Унгария изгони бежанците: Властите закриват последния център за мигранти

Унгарските власти отказват да приемат от Австрия сирийски бежанци, които Виена има намерение да експулсира съгласно европейския регламент за миграцията. От Будапеща дори обявиха, че възнамеряват да закрият последния голям център за мигранти и бежанци на територията на страната.

Янош Лазар, началникът на политическия кабинет на премиера Виктор Орбан, каза, че вече няма нужда от комплекса, който се намира в град Бичке, недалеч от Будапеща, тъй като правителството е успяло да спре миграционния поток. Обектът е построен за 500 души, но обикновено работи с доста по-голям капацитет.

През декември унгарските власти закриха центъра в източния град Дебрецен, който можеше да приеме 1200 души и беше отворен по време на войните в бивша Югославия през 90-те години. Десетки мигранти продължават да пристигат всеки ден в Унгария, повечето успяват да минат през оградата с бодлива тел, построена миналата година по границата със Сърбия. Почти всички заминават за Германия или други западни страни. / nbox.bg

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *