Това са градовете с най-скъпи билети за градски транспорт

Дебатът за поскъпването на билетите за градския транспорт в София е в разгара си у нас. След време пътуването в българската столица може да струва около 1,60 лева. И все пак цената остава далеч под тази на билетите в града с най-скъп транспорт в света – Копенхаген.

Гражданите на датската столица плащат по 3,25 паунда за едно пътуване. За сравнение с евентуалното поскъпване в София билетът ще бъде на стойност от около 60 пенита.

На второ място по този показател след Копенхаген се нарежда съседният Стокхолм, където ползващите градския транспорт плащат по 2,93 паунда. На третата позиция е Лондон с билети от 2,83 паунда.

Графика на онлайн порталът за статистически изследвания Statista показва кои са 12-те града с най-скъпи билети за транспорт. Данните показват, че стойностите варират между 1,93 паунда до 3,25 паунда.

Резултатите показват, че в класацията най-евтин се оказва градският транспорт в Ню Йорк, където билетът е 1,93 паунда. Малко по-скъпо излиза возенето в Хелзинки – 2,02 паунда, и в Берлин – 2,03 паунда.

А ето и как се подреждат останалите градове в класацията:

Снимка 226043

Източник: money.bg

Изпратете ни вашата история в чужбина

Пишете на електронната ни поща: chujdozemec@yahoo.com

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *