Турция легализира производството на канабис

Турция легализира отглеждането на канабис в 19 свой провинции. Целта е да се срази нелегалният трафик, продажба и производство, съобщават от турското министерство на храните и земеделието.

Публикуван в държавен вестник в края на септември месец, “Култивация на коноп и контрол и регулация” ще разреши стриктен контрол и регулация на производството на растението за медицински и научни цели.

Според новите наредби, растениевъдите трябва да придобият разрешение от правителството, което ще е валидно за срок от 3 години, споделят от вестник Хюриет. Бъдещите производители трябва да предоставят документ свидетелстващ за чисто криминално минало.

Представители на министерството ще проверяват местата, където ще се отглежда растението веднъж месечно. Освен това, според закона растениевъдите трябва да намерят регламентирана употреба на цялото растение след жътва или да го ликвидират. Тази мярка се взима с цел да се предотврати възможната продажба на продукцията като психоактивна субстанция.

Употребата на канабис за рекреационни цели все пак остава забранена в Турция. Притежанието, покупката или получаването на забранени субстанции, включително канабис, се наказва с до 2 години затвор.

Продажбата и доставката на забранени субстанции се наказва с до 10 години, а нелицензираната продукция или трафик с минимум от 10 години.


източник: www.independent.co.uk

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *