Ще паднете от стола от изненада! Ето какво наистина се случва с тялото ни, когато ядем сланина:

  • В очакване на зимния студ лекарите препоръчват да се обърне внимание на продукти от животински произход , които могат безопасно да бъдат използвани за превенция на болестите и борба с инфекциите . Един такъв продукт е прясната сланина .
    Сланината съдържа големи количества витамини A, D, Е и каротин. По този начин подкожната мазнина помага да се поддържа имунната система и подобрява общия тонус на организма, особено в студения сезон.
    За опасностите от сланината съществуват много легенди, които често плашат хората, които обичат този продукт. Днес ще ви разкрием всички страни на проблема и ще разсеем много митове.
    Сланината предизвиква пълнеене и затлъстяване
    Това не е съвсем вярно: мазнините, както и другите продукти, имат негативен ефект върху човешкото тяло само в прекалено големи количества. Здравите хора, които не страдат от проблеми със стомашно-чревния тракт , черния дроб и задстомашната жлеза, само могат да извлекат полза от мазнините. Дневната норма прясна сланина за здрав човек – 10-30 грама на ден.

    прясна сланина

  • Сланината е много тежка храна
    Също е мит: при здрави хора сланината не причинява проблеми с храносмилането . Подкожната мазнина е изключително полезна за организма, тъй като продуктът се топи при телесна температура. Заслужава да се отбележи, че той е противопоказан при хора, които страдат от проблеми с жлъчката

    мазнини - ползи за тялото

мазнини - ползи за тялото

 

  • Сланината съдържа голямо количество холестерол
    Както при всеки продукт от животински произход, сланината съдържа холестерол. Просто количеството не е толкова голямо, колкото сме свикнали да мислим. В 100 грама прясна сланина се съдържат 70-100 милиграма холестерол . За сравнение: 100 грама говежди бъбреци се съдържат 1126 милиграма холестерол.

    мазнини - ползи за тялото

    Но не се притеснявайте, ако сте употребили повечко от въпросния продукт. Лекарите отдавна са потвърдили факта, че количеството на холестерола в кръвта и тъканите не зависи от това, в какво количество сте го яли.
    Много по-важен тук е холестеролният метаболизъм. Тялото трябва да получи най-много хранителни вещества и ги преработи правилно. За това ще му помогнат киселините, съдържащи се в сланината – линолова и арахидонова.
     
    Сланина с хляб – много лоша комбинация
    Странно, но това също не е вярно. Тази комбинация е изключително полезна за нашето тяло: и двата продукта са напълно усвоими при условие че лицето е напълно здраво.За тези, които се опитват да отслабнат, сланината също ще е от полза, защото тя е прекрасен източник на енергия . Бекон със зеленчуци – най-добрият избор в диетата.

    ползите от сланината

 

Сподели с приятелите си тази статия, сигурни сме, че те ще научат много интересни неща!

Източник: За Жената

(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *