Четирите споразумения

В “Четирите споразумения” Дон Мигел Руис разкрива източника на убежденията, които ни ограничават, отнемат ни радостта и пораждат ненужно страдание. Плод на древната толтекска мъдрост, “Четирите споразумения” предлагат могъщ кодекс на поведение, способен много бързо да преобрази живота ни и да ни донесе ново усещане за свобода, истинско щастие и любов.

Написана в традицията на Кастанеда, книгата завладява с откровението си за четирите основни правила за мъдър и щастлив живот:

  1. Бъди безпогрешен в словото си. Говори честно. Казвай само каквото мислиш. Избягвай да използваш словото, за да се самоохулваш или да сплетничиш за другите. Насочи силата на словото си към истината и любовта.
  2. Не приемай нищо лично. Хората не правят нищо заради теб. Казаното и стореното от тях е проекция на собствената им реалност, на собствения им сън. Когато имаш имунитет срещу мненията и действията на другите, няма да ставаш жертва на ненужно страдание.
  3. Не прави предположения. Намери смелост да задаваш въпроси и да изразяваш желанията си. Общувай с другите възможно най-ясно, за да избегнеш недоразумения, тъга и нещастия. Дори само с това единствено споразумение можеш напълно да преобразиш живота си.
  4. Винаги прави най-доброто, на което си способен. Най-доброто, на което си способен, ще се променя постоянно, ще бъде различно, когато си здрав и когато си болен. При всички обстоятелства просто давай най-доброто от себе си и няма да се самоосъждаш, самобичуваш и съжаляваш.

 

Книгата ще Ви позволи да осъзнаете, че светът, в който живеем, е един сън. От нас зависи дали да се събудим или да продължаваме да спим.
Източник: podsaznanieto.com
Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *