След като по-рано тази година социалната платформа заяви, че започва активно да търси начини да се пребори с огромните обеми от злокачествени и фалшиви новини, то новите правила са вече официални, пише СофтУни.

Новите промени в софтуерния алгоритъм, който определя видимостта на новините, няма изцяло да ви лиши от “clickbait” и лъжи, но ще ги направи много по-трудно видими. Разликите в алгоритъма са свързани не само със заглавията на новините като индивидуални публикации, но и на ниво страница – страниците с нарушения ще бъдат наказвани откъм видимостта им. Отделно от това, тестването на заглавия ще бъде разделено в две насоки – определяне дали заглавието съдържа нужна информация или преувеличава ненужно.

Нарушаването на което и да е правило ще намалява приоритета на нарушаващите публикации и ще ги мести по-надолу в новините, които виждате, но няма да ги премахва напълно. Алгоритмите са обучени чрез огромен обем от вече категоризирани данни и се очаква да имат достатъчно гъвкавост, за да се справят с разнообразието от заглавия, които срещаме. Все още обаче не можем да разчитаме изцяло на изкуствения интелект относно определянето на дадена новина като невярна, тъй като работата в тази насока е на много ранен етап.

Източник: blitz.bg

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 1062 - Today Page Visits: 2