Много важна информация за всички български студенти във Великобритания!

387

Въпреки притесненията заради Брекзит тези студенти, които започват магистърски и бакалавърски програми през есента на 2017 г., ще продължават да имат достъп до студентски заем за обучение на Острова. “За българските магистри в Англия ще има възможност и за ползване на допълнително финансиране по програма “Еразъм +”.

Има условия като това студентът да е от държава от ЕС, да е приет в магистърска програма в университет, подписал хартата на университетите в рамките на програма “Еразъм +”, обясни Ели Тончева, управител на “Едланта, цитирана от Монитор”.

Холандия продължава да привлича с практически ориентираните програми, които задължително съдържат работа по проекти и стажове. Таксата за бакалавърските и за голяма част от магистърските програми за 2017/2018 учебна година е 2006 евро на година. Българските студенти имат право на правителствен заем с нулева лихва, който след това да се изплаща 35 г. ­ тези, които работят не по-малко от 56 ч на месец и имат ниски семейни доходи, могат да ползват допълнително финансиране.

Традиционно популярна е и Германия. Там освен програмите на немски език се предлага все по-голям спектър програми на английски. Това увеличава възможностите за избор в Австрия и Германия, защото английският е най-популярният чужд език за българските младежи. Бизнесът и мениджмънтът продължават да са актуални, особено с подкатегории “Управление на проекти”, “Управление на събития”, “Човешки ресурси”, “Предприемачество”, “Международни икономически отношения”, “Икономика и финанси”. Засилен интерес се наблюдава към “Авиационното инженерство” и “Инженерната математика”, нанотехнологии, киберсигурност. На мода е всичко, свързано с комуникациите, компютърните науки, новите технологи. Интерес има към изобразително изкуство, графичен дизайн, мода и дизайн, продуктов дизайн, филмово, театрално изкуство, танци, музика, музикално продуцентство.

loading...

Източник: bradva

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 83 - Today Page Visits: 1