Лондон е едно своеобразно чудовище. Движи се с 1000 мили на час, което се отнася за всеки които живее там. Защо ли всеки се е забързал по този невероятен начин, като на всеки 2 минути има мотриса в метрото?

Вероятно тогава, не е огромна изненада, че новозавършилите младежи не мислят да се местят в Лондон, като общия брой хора които се местят в Лондон е намалял с 10 пъти в сравнение с 1990 година.

Хората под 35 години, все по-малко сменят региона, в който живеят и работата си, в сравнение с 2001 година.

В Лондон, дори да припечелвате прилично парите се стопяват много бързо. В Лондон ще сте големи късметлии ако откриете чаша вино за под 5 лири.

При средна заплата на ново завършилите от 30 000 паунда и средно годишен наем от 15,168 лири не е нужно да сте гениален математик за да видите, че сумите не са във ваш плюс.

Ставате анонимен

Много лесно бихте могли да се загубите в град от 10 милиона човека.

Избирайте къде да живеете много внимателно.

Някои крайни квартали имат свои общества, в които бихте могли да опознаете нови хора. Квартали като Брикстон, Далстон и Клапам, те също са и по-достъпни.

Мислете какъв транспорт ще използвате

Средния лондончанин плаща по 118 лири на седмица за транспорт. Но при всичкия ужас, който бихте изживели може би е по-добре да ходите пеша.

Ще работите по-дълго.

Изчислено е, че лондончани работят по 2 часа повече в седмицата.

Българите в Лондон в своята по-голяма част започват живота си там в къщи притежавани от българи, където живеят по много хора в една къща и намаляват разходите си до възможно най-малко.

В кварталите като Уолтъмстоу има български кафенета, ресторанти, библиотеки и превози на багаж от България.

 

Източник: www.telegraph.co.uk

Facebook коментар
Total Page Visits: 932 - Today Page Visits: 1
SHARE