Инвалид от Пловдив се грижи за тежко болната си майка, оцеляват с 330 лева на месец! Те са принудени да…

Инвалид от Пловдив се грижи за тежко болната си майка, оцеляват с 330 лева на месец

Ето историята на Петър:

Живот с 330 лева на месец. С толкова са принудени да оцеляват тежко болна жена от Пловдив и нейният син епилептик, който единствен се грижи за нея. Двамата разчитат на пенсиите си за инвалидност, а разходите за лекарства и сметки всеки месец ограничават бюджета им за храна.

Петър Иванчев е епилептик от дете. Има 80% инвалидност. Въпреки това всеки ден се бори със зъби и нокти, за да се грижи за тежко болната си майка Людмила. Жената е трудноподвижна, почти постоянно е на легло заради сърдечна недостатъчност и други заболявания.  Двамата живеят в общинско жилище – без отопление през зимата, без охлаждане през лятото. Всеки месец разполагат само с по 330 лева от пенсиите си за инвалидност. Нямат други доходи.

Никой не иска да наеме Петър на работа заради епилепсията. Той има сестра, която обаче не иска да помага в грижите за майка им. Надеждата на Людмила и сина й е съпричастни хора да им помогнат финансово. Докато Петър не намери работа, а благодатели не се появят, пловдивското семейството ще продължи да съществува на ръба на оцеляването.

Ако имате желание да помогнете на семейството по някакъв начин, можете да се свържете с Петър Иванчев на телефон: 0895203305

Източник: petel.bg

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *