Ето така ще изглежда първият истински небостъргач в София

Ето така ще изглежда първият български небостъргач. Както вече БЛИЦ информиро до края на 2016 г. в София ще започне строителството на най-високата сграда у нас. Тя ще се казва Sky Fort ще се издига на 202 метра височина.Инвеститор е компанията “Форт Нокс”, която през миналата година приключи със строителството на високата 126 метра офис сграда Capital Fort, която се намира на бул. „Цариградско шосе” в столицата.

Инвестицията в Sky Fort ще е почти 100 млн. евро, а строителството ще отнеме около пет години. То ще започне веднага след получаването на разрешително за строеж, за което вече са внесени документи в общината.
.
В сградата ще има 40 000 кв.м висококачествени офис площи, разположени на 44 етажа, от които три подземни. Там ще бъдат изградени 855 паркоместа, а на терена ще има още 45 паркоместа за посетители.

В сградата ще работят около 3500 души, ще има кафене на партера и едно заведение, което ще е разположено на върха му, където ще има и панорамна площадка. Между заведението на върха и площадката за наблюдение ще има панорамен асансьор.

Източник: Блиц

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *