Край на досадното и бавно пътуване с влак от София до Бургас. Нов проект предвижда да се стига за супер кратко време до морето

105

Когато предпочиташ евтин транспорт, то много хора избират българските държавни железници. За някои хора обаче е доста досадно твърде дългото пътуване, но други търпеливо си чакат крайната гара. А как ви звучи да се стига за 3 часа и 15 минути с влак от София до центъра на Бургас! Това е амбицията на кабинета, става ясно от стенограмата на правителственото заседание. Премиерът Бойко Борисов коментира пред министрите, че тяхната цел е да се оправи жп линията до Бургас. „Тогава ще освободим и АМ „Тракия“, защото тя стана натоварена като „Цариградско шосе”.

По думите на премиера с електрифицирането, с нова контактна мрежа и жп линии влаковете ще се движат с до 180-200 км/ч. „Последната отсечка от Септември до София. Сърбия я докарва до нашата граница и тяхната жп линия вече е електрифицирана. Така че от Пекин до Лондон може да се стигне по този път – нашата железница отива под жп тунела на Истанбул и стига до Азия“, коментира Борисов. Сред приоритетите на властта са магистрала „Хемус“, пътят между Бургас и Слънчев бряг, отсечката от Монтана до Видин, Русе – Велико Търново и тунелът под връх Шипка.

Източник: girl.bg

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)