Доказано! Богородица лекува с поглед в този манастир! (видео)

Икона на Богородица те проследява непрекъснато с очи, но доказано лекува. Тя се намира в много древен манастир, където има и лековито аязмо. Той не е красив и така величествен като Рилския манастир, но енергията, която витае там, е изумителна. Иконата на Божията майка се намира в Араповския манастир.

Светата обител е построен до село Златохръх /бившо Арапово/, на десетина километра до Асеновград и около 30 км до Пловдив. Манастирът е основан до аязмо, в средата на 19-ти век.

Строителството на манастирския комплекс е стартирало в далечната 1856 г., като са поканени известни родопски майстори. В него е основан таен комитет и по.-късно училище за свещеници. Там е отсядала майката на Иван Вазов, с децата си. Араповският манастир е бил опожарен от отстъпващите турски пълчища, но по-късно възстановен.

Манастирският комплекс е постоянно действащ. Църквата „Св. Неделя” в него е построена през 1859 г., а извън манастирския комплекс се намира аязмото. До него е съграден и параклис. Според много миряни то лекува ставни заболявания, болести по очите и на опорно-двигателната система.

В църквата на Араповския манастир се намира иконата на Света Богородица. Всеки, посетил манастира твърди, че очите на Божията майка са вперени в теб и непрекъснато те следят. „Стана ми страшно, като я погледнах в очите.

Те непрекъснато те следят, където и да отидеш. Сякаш те пронизват и не можеш нищо да скриеш от тях. Чувството да стоиш пред тази икона е странно. Все едно е жива”, твърдят миряни. Случките са много и различни, кога след срещата с чудодейната икона болните стават на крака. Дори и да не са в манастира.

Така се случило и с жена от Сливен. Съпругът й катастрофирал. След пет операции той останал закован за леглото завинаги. Лекарите не давали никаква надежда, че ще стане и проходи отново. Тръгнали по врачки и една от тях й казала за иконата и Араповския манастир.

На жената дори й прилошало от непрекъснато следящия поглед на Божията майка. Но половин година по-късно мъжът й си стъпил на краката.

автор: Ани Николова

Източник: mistery

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *