Златоград е градче разположено в Родопите, буквално на линията, на границата ни с Гърция. Само около 50 километра ви делят от Бяло море, но градчето е толкова обаятелно, че ще ви се иска да поостанете.
При залез, белите къщи накацали по склоновете на величествената планина, се къпят в светлина. Историята му е доста повратна и едва след влизането на България в Европейския съюз, Златоград се въздига от пепелта и разкрива вълшебството си на родните и чуждестранни туристи.
В рамките на града е отворен за посетители първият у нас „Етнографски Ареален Комплекс“. В него може да отседнете, да се насладите на атмосферата на Възрожденското ни минало, чрез архитектура, занаяти и битови интериори. Златарство, дърворезба, сарачи, тъкачи и още много традиционни занаяти за българина ви заобикалят отвсякъде. Можете да си закупите уникални шарени покривки, качествени вина и да се потопите в атмосферата на малкия град. Да похапнете баклава и да пиете „въртяно“ кафе.
Няма как да не посетите и църквата “Св.Георги Победоносец“ с уникални икони и реликви.
В Ареалния комплекс може да се отдадете на модерното, изразено в лицето на Спа процедури от разнообразно естество. Златоград и околностите му са богати на археологическо минало.
Можете да посетите: Гроба на Орфей в местността „Татул“; „Перперикон“ – древния Тракийски град; Тракийското светилище в с. Добромирци; причудливата скална форма – „Гъбата, Лъва и Слона“ и местността „Белите камъни“.

Лятото в Златоград е вълшебно не само за един уикенд!

Автор на снимката:  SET Photography

Източник: opoznaybulgaria

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *