Книгите, образованието и възпитанието са рецептата срещу простотията, смята актьорът и режисьор Камен Донев.

 „Вярвам, че хората сами трябва да предизвикват революциите и промените. Не говоря за кървави революции, а за възмущението, за това да се отстояват позиции. За съжаление, в България това не се случва”, каза той в студиото на „120 минути” по bTV. „Не мога да приема, че у нас възрастни хора биват бити и изнасилвани”, категоричен беше той. „Хора, нещо трябва да се направи, не може така!

Нещо много силово, из корен, да се обърне всичко надолу с главата и тези хора, които го правят, да не видят бял ден”, отбеляза Камен Донев. „Тероризмът не се бори с чувство за хумор, а с много сериозни силови методи”, допълни той. По думите му тероризмът не е проблем, който идва от самите терористи, а е изкуствено създаване на напрежение от определени кръгове, които имат интерес това да е така.

Донев не вярва, че има война на религиозна основа. Според него тя се подклажда и става въпрос за пари и определени потоци. „Политиците нямат интерес да говорят ясно. Матрицата, в която израстват, умишлено така ги формира, че да са по-загадъчни, по-дълбоки ужким, по-ерудирани и рафинирани, и изказът им е една шлифовка, която фактически само им пречи”, каза още Камен Донев.   „Най-големите политици от историята са онези, които винаги са говорили ясно и разбираемо и не са спазвали правилата, етикета и протокола”, допълни той.

„Никога не съм имал проблем със суетата, не ми се налага да се спасявам от нея”, каза още актьорът в разговора със Светослав Иванов.

Източник:blitz.bg

Facebook коментар
Total Page Visits: 1386 - Today Page Visits: 4
SHARE