Тя е само на 26 години! Тя живее във Варна! Стъпи на книжния пазар и го разби на пух и прах. Първа книга, а вече бестселър!

26-годишната Дарина Валеева е автор на книгата „Слаб играч”. Това е първият й роман. И макар да е издаден тази година, за броени дни се превърна в бестселър и се изчерпа от рафтовете на книжарниците. Хората го поглъщат жадно страница след страница, защото е написан истински, непринудено, откровено. Всеки намира в книгата част от себе си, защото тя е за любовта, за страховете, за греховете – за всичко онова, което ни прави човеци. За всичко, което си мислим, но е трудно да изречем на глас.

„Ако бях започнала да пиша тази история с мисълта, че един ден ще я прочетат хиляди хора, нямаше да е това, което е днес”, признава младата жена. Първите страници от „Слаб играч” пише преди две години. Уж така, заради изкуството, заради нуждата да твориш, днес Валеева държи първия си роман, който всъщност е и сбъдната мечта, но мечта, която покори българския читател.

„… Те идват нагло. Сякаш цял живот са живели в романа ти. Най-често са със сложен, но слаб характер. Така се появи и нашият герой в живота на младата Анджели. Красив, известен и самовлюбен спортист. „За какво си ми, какво да правя с теб?“, пита се тя, но героят само се усмихва и няма намерението да тръгва на никъде… Защо когато в идеалния ни свят влизат нови и съвсем неканени гости, които ни отдалечават от всичко близко, ние решаваме да им повярваме? Именно тази загадка помогна на твореца да се открие и ненатрапчиво да сподели убежденията и възгледите си с теб, читателю.”

Дарина Валеева е родена в Москва. Още от детска възраст се проявява талантът ѝ към изкуството и литературата. На 15 години написва първата си стихосбирка – „С характер на море“. Това име става символично за автора – страст, любов, красота и смирение са чувствата, които ѝ дават възможност да прояви себе си по-късно в романа “Слаб играч”. В творбата тя изследва човешките взаимоотношения, размишлявайки за връзките между мъжа и жената, за болката и предателството и разбира се, за вечната любов.

Макар Валеева да носи душа на писател, на тази млада възраст тя управлява и успешен бизнес. Живее във Варна, където ръководи фирма за недвижими имоти “Дарина Привее Инвестментс”.

Източник: Petel

Facebook коментар
Total Page Visits: 2146 - Today Page Visits: 1