Десет раковоболни излязоха излекувани от плевенска клиника, благодарение на уникален метод, който прилагат медиците там. Става въпрос за Хайфу центъра (HIFU – High Intensity Focused Ultrasound) в Плевен, който заработи наскоро.

Плевенски лекари стопиха туморите на 10 онкоболни чрез уникален метод

В него се работи по уникална световна технология, която стопява туморите на онкоболни хора. Чрез него клетките се унищожават с ултразвук, който се подава от точна апаратура, която поразява само болните клетки, а здравите щади. Преценката дали методът е подходящ за даден пациент и диагноза, става след като болният бъде консултиран от специален екип. Технологията за лечение е една от най-модерните и ефикасни в цял свят.
Сред вече излекуваните имало пациенти с миоми и тумори на панкреаса. Повечето от тях са били доброкачествени, но сред десетимата имало и двама души с напреднал рак. Тъй като операциите са безкръвни, хората, подложени на лечение, могат да си тръгнат още на другия ден. Често дори не е нужно и използването пълна упойка, което допълнително не натоварва организма на болните.
Уникалният метод на лечение е по идеята на проф. д-р Григор Горчев, ректор на Медицинския университет в Плевен. В клиниката освен български специалисти, работи и китайски лекар, който има опит при работа с уникалния апарат.
Очаква се новия метод да бъде представен официално в края на януари.

Източник: lechitel

Facebook коментар
Total Page Visits: 2057 - Today Page Visits: 1