Режисьорът Тед Кочев получи българската си лична карта от шефа на Областна дирекция на МВР-Пловдив Христо Разсолков.

Горд съм да посрещна най-новия гражданин на Пловдив, прославил България по цял свят, заяви пловдивският кмет Иван Тотев, който лично посрещна Тед Кочев в Общината. Режисьорът вече има адресна регистрация в Пловдив, която е на улица „Капитан Райчо“.

„За мен е голяма чест. Ще нося личната си карта близо до моето сърце“, заяви Тед Кочев, който е очарован от промяната в Пловдив.

Режисьорът на култовия екшън „Рамбо: Първа кръв“ е роден в Канада, но баща му е българин, живял в Пловдив, а неговата майка е от Македония. Двамата бягат в Канада, където се ражда и Тед Кочев. „В сърцето си аз съм българин. В моето семейство се говореше на български. Майка ми винаги готвеше български гозби – боб, чушки, зелник“, признава Кочев.

Кметът Иван Тотев подари на канадския режисьор плакет на Античния театър, книга за Община Пловдив и тениски с надпис „Пловдив 2019“.

По късно Тед Кочев се срещна и с областния управител Здравко Димитров, който посрещна в кабинета си холивудския режисьор и му подари подари реплика на златната маска на одриския цар Терес.

Известният холивудски режисьор Тед Кочев ще гостува днес на „София филм фест в Пловдив“. Той ще представи филма си „Да се събудиш в страх“, който е бил номиниран на фестивала в Кан през 1971 г. Прожекцията е от 18,30 часа в „Лъки Дом на киното“.

 

Източник: bnr.bg

Изпратете ни вашата история в чужбина

Пишете на електронната ни поща: chujdozemec@yahoo.com

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 762 - Today Page Visits: 1