Руснаците купуват недвижими имоти в България на цени между 10 и 25 000 евро,заяви, цитиран от Радио „Фокус” – Варна Добромир Ганев, управител на голяма агенция за недвижими имоти във Варна.

Той посочи, че от този бюджет става ясно какъв е профилът на руския купувач, който се интересува сериозно от покупка на имот в България. Според Добромир Ганев, това е много нисък бюджет за придобиване на имот, в която и да е страна.

„В България има такива възможности. Този бюджет премина през годините може би от 50 000 евро надолу. Не се е променил самия профил на купувача – руснак, а по-скоро техните финансови възможности значително намаляха. Това обикновено са хора около следното и под средното ниво на социален статус, държавни служители и пенсионери. Рядко ще видите богати хора да закупуват имоти в България, но това е логично”, подчерта още Ганев. Той добави, че с бюджет от 10 до 25 000 евро може да се закупи имот в малките туристически центрове и общини в България – Обзор, Бяла, Ахелой. „Трудно ще закупите с такъв бюджет жилище в големите градове Варна или Бургас. Може би с такъв бюджет ще можете да намерите нищо и в Слънчев бряг, което е някъде отзад. Има възможност да закупите едностайно, та дори и двустайно жилище с подобен бюджет, говоря за горната граница, не толкова за долната. Това са студия, малки имоти”, каза още Добромир Ганев.

Източник: frognews

Facebook коментар
(Visited 2 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 446 - Today Page Visits: 1