В професионалната биография на Емил Чолаков пише – ръководител екип „Прогноза за времето“ и водещ на прогнозата за времето на bTV Роден е в гр. Гоце Делчев на 12 май 1975 г. Завършил е физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Метеорология и Геофизика“. Във визитката си в сайта на телевизията пише „Освен метеорологията, изключително много обичам да пътувам! Обожавам морето и не пропускам възможност да изляза в планината! Другите ми страсти са книгите, киното, музиката… и плуването!!!“

Признава, че не играе тото, но пък това не му пречи редовно да се надява на печалба. Емо е един от хората, които впечатляват и с други таланти освен дар слово – плете и шие гоблени. „Да, ама вземам скъпо“, коментира през смях Чолаков.

emo-cholakov-3

Дали защото знае, че bTV прави класация от лафовете му, или наистина толкова много приказки му идват отвътре, но синоптикът не спира да използва цветния си език, докато разказва прогнозата за времето по телевизията. Затова сайтът dalivali.bg (част от медийната група на bTV. за втори път направи кампанията си “Лафът на Емо”, която вече имаше премиера миналата година. Медията отново приканва зрителите да гласуват за най-свежия лаф на синоптика, казан по време на емисия. Екипът на сайта е приготвил и специална селекция сред неизчерпаемите проблясъци на Чолаков от зимния сезон.

Резултатът от гласуването и имената на печелившите ще станат ясни на 15 април 2015 г. Преди финалната пряка обаче ето какво включва подборът на колегите от dalivali.bg – 10 от най-забавните лафове на синоптика Емо Чолаков.

1. Шести, шести ден вали, и още не може да се озапти. Ски сезонът ще приключи, евентуално като нацъфтят черешите.

2. Добре, че е баба ви Марта, че да си припомним що е то качествена зима и има ли тя преспа у нас.

3. Марта в сряда беше слънчева, пролетна и прекрасна, но по всичко личи, че светлината в тунела ще се окаже среднощният зимен експрес.

4. Севернякът лае и хапе. Ветровит и студен – това му е длъжностната характеристика на вторника.

5. Може би е добре да махна кучешките епитети. Снега въобще не го отразявайте – ще е много слаб и твърде евентуален.

6. Засега само студ, утре ще му сложим и едно „кучи” отпред… това няма да е всичко от студа тази седмица.

7. И пак да си кажа, въпреки че само с приказки не става, не е само от вятъра, нито пък от времето – бедствена ни е държавата.

8. Прането не го прибирайте – само го укрепете добре, и Севернякът ще ви го изсуши по-добре и от най-добрите сушилни.

9. Е да, не са доскорошните 20 градуса, но януари все още си е като совите – не е това, което е.

10. Продължава да духа и да трансформира температурите в много по-кучешки, отколкото са в действителност. И тук сега идват новините, сгряващи сърца и тела.

Източник: 10-те най

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 430 - Today Page Visits: 1