Здравейте! От скоро работя като болногледачка в Германия… и съм на 23 години. Какво да кажа, безпаричието ни кара да правим какво ли не…

Честно казано работата ми допада до някаква степен. Като цяло не правя почти нищо-медицински лица дават медикаментите на жената, за която се грижа, къпят я, тя сама се движи, сама си ходи до тоалетна, сама се храни, всеки ден идват разни нейни роднини и приятели да я видят… просто е твърде стара и не вижда и чува.

Дефакто и правя компания, чета и вестника, излизаме да се раздвижи, готвя и чистя. Семейството и, както и тя самата са супер мили с мен и дори са ме похвалили на фирмата с която заминах. Може би просто съм попаднала на по-лек случай?

Има ли други млади момичета, които също се занимават с тази работа?

Аз ли съм единствената? Какво мислите въобще за тази работа, и тези от вас, които имат подобни преживявания, моля споделете опита си! Моята баба стои будна до 2-2;30 по сред нощ и не знам как да се оправя с това… Често не я разбирам защото тук имат страшен диалект(айнкауфен-икауфен, майне-мине… ), но това, което най-много ме плаши е ужасното чувство, че нищо не правя като хората, и че не чистя достатъчно.

Имам чувството, че семейството на бабата си мисли, че по цял ден се излежавам, защото така се случва, че всеки път, когато приключа с нещо(готвене, прахосмукачка, подреждане… ) те идват точно, когато сядам за 5 минути да си почина. Дайте ми съвети вие как се справихте с тези страхове и проблеми!

Честно казано ми е доста самотно тук… бих се радвала да се запозная с други българи живеещи близко до швейцарската граница.

Facebook коментар
Total Page Visits: 1515 - Today Page Visits: 3