Назован за европейска столица на културата за 2017, датският град Орхус има чудата индивидуалност. Орхус много често е цитиран, като най-щастливият град в света, намиращ се в най-щастливата страна.

Заобиколен от природа, много интересен с представления на живо, храна за гастрономи, музеи от световна класа, този град изглежда може да предложи всичко и изглежда искрено благодарен за това.

Това е място, където напълно непознати хора ще направят контакт с очи с вас, ще ви се усмихнат и ще ви помогнат да си разчетете картата. Има огромна катедрала от 12 век построена с червена тухла, а не от камък.

Латинския квартал излъчва креативна и модерна атмосфера, можете да видите малки магазинчета със скърцащи дървени подове. Удобната и жизнена атмосфера на тази най-стара част на града често е сравнявана с Латинския Квартал на Париж.

Може би ключът към щастието в Орхус е неговата големина. С популация от 330,000 хора, той е достатъчно голям да има преуспяваща културна среда, ресторанти, кафенета и магазини, но все пак достатъчно малък за да имате чувството, че принадлежите там. Градът може да се разгледа пеша, или ако вземете едно от безплатните колела, което е толкова лесно, колкото да вземете кошницата за пазаруване в някоя от веригите магазини.

Най- голям и хубав е фестивалът на Орхус (25 август – 3 септември 2017), който представлява 10 дневно празненство на ‘театър, музика, изкуство, гастрономия, танци и много други’. Има повече от 1000 събития на около 100 места, и всичко това кулминира през съботата и неделята, когато можете да се научите да правите традиционните датски ястия frikadeller (кюфтенца) и smørrebrød (отворени сандвичи).

Кралския дворец в Орхус

Чуждоземец: за 2019 година, българския град Пловдив ще е културна столица на Европа. Ние се славим и с най-дългата улица в света от 1750 метра в Пловдив, която измества предишния първенец Копенхаген, чиято улица е 1500 метра дълга. Прилагаме само една снимка от стария град на Пловдив, и нашия град има много какво да предложи.

Facebook коментар
Total Page Visits: 1173 - Today Page Visits: 3
SHARE