Около 5000 наши студенти ще стегнат куфарите тази година и ще заминат на бригада в САЩ, пише “Монитор”, като цитира данни от програмата Work and Travel, която изпраща курсистите отвъд Океана през летния сезон.

Топдестинациите са Аляска, Мейн и Keйп Код. Студентите ни се трудят предимно в сферата на хотелиерството.

Най-често младежите ни работят като камериери, сервитьори, продавачи в магазини, работници в увеселителен парк. Традиционно най-добрите оферти са тези, при които имат бакшиш. Заплащането варира от 8 до 12 долара на час.

Продължителността на програмата е 4 месеца, като след края на работния период студентите имат право още един месец да пътуват из Щатите.

Това е т.нар. туристически престой, след като те са свършили работа. През това време те могат да видят Ню Йорк или Ниагарския водопад.

Единични са случаите, при които курсистите, заминали на бригада, не се връщат обратно и остават в САЩ, обясняват консултантите от Work and Travel.

Тoва може да се случи, ако студентите се запишат да учат в американски университет, ако се оженят или омъжат по време на престоя за американци или пък кандидатстват за туристическа виза и бъдат одобрени.

Право да заминат да работят отвъд Океана имат само студентите, които следват редовно. Затова ако бъдещите висшисти имат желание да заминат на бригада в САЩ, трябва добре да обмислят каква форма на обучение да запишат, защото ако изберат задочна, няма да могат да работят в Щатите през лятото.
Източник: Днес.БГ

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 669 - Today Page Visits: 2
SHARE