Искрено за Тръмп от българка в САЩ

2372

 

Пускам отново тази снимка, освен пак да се похваля, че съм се снимала с американския президент… и за да ви направя едно страшно признание. Тръмп ми е забавен. Още по-ужасно. Тръмп ми е симпатичен. Като комиксов герой ми е сладък. Да, личността и риториката му са несъвместими със световната политика. Егоманиак, простак, клоун. Но по-страшното е, драги зрители на това невиждано по размерите си риалити, е, че след 4 години нечуван отпор на институционално, медийно и гражданско ниво, след 4 години, през които съпротивата бе толкова мащабна, че реално не даде възможност на Тръмп да влезе във владение… всичко, което Дълбоката държава успя да предложи е … едно мумифицирано, изкуфяло и спаружено старче. Не просто физически. Изпразнено от съдържание, кухо бяло чучело, което може да плаши само гаргите. По-страшното от Тръмп е, че не се намери нищо по-добро от Тръмп.

И ако вярвате, че това сламено чучело е лицето на промяната, на правдата и светлото бъдеще, тук е моментът да седна и да поплача за вас.

Можем да наречем Тръмп с всякакви обидни епитети и няма да сбъркаме. Но Тръмп има едно основно качество.

Той иска да е президент, той я иска тази работа и вярва, че може да я върши добре.

И я свърши. Факт. Иконимически ръст, невиждан досега в историята на САЩ. Обеща да направи Америка велика отново. И го изпълни. Докато Корона кризата не изтри постиженията му за няколко месеца. Презирам конспиративните теории и техните разпространители, на които все им се привиждат едни тайнствени сили. Затова не мисля да нарека това конспиративна теория, а просто едно навързване на факти. Коронавирусът съществува, той е реален, той причинява смърт на хора със съпътстващи заболявания, дори не твърдя, че е изкуствено създаден… но ИМАМ ТЕЖКОТО ПОДОЗРЕНИЕ, че силата и мащабът на неговото иконимическо и политическо въздействие са изцяло лабораторно-медийно творение. Напишете в Google едно произволно 3 или 4-цифрено число заедно с думите COVID cases (КОВИД случаи) и ще видите че, излиза поне една новина в световния информационен поток с точно този брой заразени. Сериозно. Пробвайте. Няма число, което да натракате и да не излезе нещо свързано с вируса. Това не е лош сън. Не е филм на ужасите. Ние живеем в този зловещ сценарий. 1,221,196 са починалите от КОВИД до момента. 6 млн са умрели от глад през последната година. Но ако чукнете в интернет няма да намерите подробни данни колко и къде са загиналите от недохранване. Корона вирусът е Проблемът с най-мащабния ПР в историята на човечеството. Но дали това го прави най-големият проблем наистина. Все ми се струва, че човечеството има далеч по-страшни проблеми, но защо баш Короната бе коронована. “Имам чувството, че кучето или едно от кучетата е заровено в президентските избори в САЩ. Корона истерията ще приключи ако Тръмп бъде избран за президент”! Думите са на …. Мангъров. Айде още едно страшно признание. АЗ СЪМ ТЕЖЪК МАНГЪРОИД! Вярвам на Мангъров. Причината е и лична. Преди 3 години той спаси дъщеря ми Леа от пневмония. Да, почти я бяхме изпуснали. С баща й заминахме извън България за 3 дни и точно тогава тя вдигнала температура. Личният й лекар беше посъветвал майка ми да я увие в мокри чаршафи. И като се върнахме заварихме детето ни полуживо. Тогава не знаехме кой е доцент Мангъров. Наша позната ни даде телефона му. Позвънихме и той дойде на домашно посещение. Видяхме един изключително внимателен, грижовен и компетентен лекар, който на блестящ английски обясни на мен и мъжа ми, че детето е с пневмония. По-късно рентгеновата снимка потвърди диагнозата му. Как мислите ако утре ни настигне Короната дали ще звънна на

Atanas Mangarov

или на Мутафчийски с чувалите.
Мда, Мангъроид и Тръмпист. Знам, не го очаквахте от мен. Но беше време да ви го призная.

Част II 

 

 

Ще ми липсва Шоуто на Тръмп.
То си беше един разкошен риалити формат. Нещо като Кардашианките, но в Белия дом. Беше безумно, сюрреалистично, садистично (да гледам как американците се дърлят заради него), с чудесни декори и костюми (ах тоалетите на Мелания, които куп мои познати копираха за сватби и абитуриентски). С много добро прадакшън валю му се вика на кинаджийски език. Демек всичко изглежда барнато. И аз бях там, и ядох, и пих, и се веселих, и се снимах с него на връх 2014-а нова година. Тези кадри, някои непубликувани, са от онова парти в имението му Мар а Лаго, за което тогава не подозирах, че ще има да го цедя във Facebook години наред. И сега ще ви издам една тайна. Тръмп нито беше най-богатият, нито най-успешният, нито най-известният на партито си. Но знаеше как да стейджва. В Америка има цели компании, които печелят не лоши пари от стейджване. Какво е това ли? Ами ако имате имот за продан си наемате стейджинг фирма, която пристига със свои мебели, подрежда ги, осветява ги, нащраква ги и къщата ви грейва! Кукла. После вие я продавате за много над реалната й стойност. Ето това направи Тръмп. Стейджна едно позавехнало имение и го продаде за милиони на американския народ, който мре за риалити формати. Гениален талант. Стихия. И само със стихия можеше да бъде пометен.
Ще ми липсва безумието на абсолютно неконтролируемия Тръмп. Кой друг ще посъветва своите последователи да пият белина и те да го послушат. На това му се вика лидер, на това му се вика последователи. Не иронизирам. Това е явление, което трябва да се изучава. Егото, грандоманията му, желанието му да остане в историята го обладаха до там, че човекът запретна ръкави и докара икономиката на САЩ до невиждан ръст. Не просто най-ниска безработица ever… най-ниска безработица сред малцинствата! Той накара най-ниско платените и немотивираните да работят. Да бачкаш за много пари и баба знае.
– Защо искате да сте отново президент?
– Защото дотук свърших страхотна работа, но имам още. И когато приключа тази страна ще бъде в позиция, в каквато не е била никога.
Край на цитата. Който, между другото, е от иконичното предаване “60 минути” с легендарната Лесли Стал, която потресаващо мазничко подло се опита да го изкара от кожата му с уж трудни въпроси, а те си бяха просто тенденциозни и непрофесионално зададени. Журналистика от световна величина… бабината ти трънкина.
И аз не се съмнявам, че Тръмп щеше да направи Америка още по-велика. Дали щеше да е добре за света?! Не се наемам да кажа. Но той не е обещавал да прави света велик отново! Обаче не за загубата на Тръмп съм притеснена. Плаши ме друго. Новият лидер на Свободния свят, драги зрители, пазителят на демокрацията, унищожителят на Корона вируса е опасявам се… препариран. Погледнете стъклените му очички, които се цъклят с празен поглед право в камерата, кухата му глава, която се мести със скърцане, а звукът излиза с няколко наносекунди закъснение след отварянето на устната кухина. Вижте хубавичко и ми кажете, че Джо Байдън не е мумифициран и в корубата на бял, безполезен лаладжия с 50-годишен изтъркан репертоар не е инсталиран робот?! Ок, иронизирам. Просто драги зрители на новото риалити, лудият актьор бе изведен от сцената и на мястото му бе поставена кукла на конци. А кукловодите едни загрижени, загрижени за световния мир, глобалното затопляне и гладуващите в Африка! А да, и за върховенството на закона в България!

 

Автор

Facebook коментар
Total Page Visits: 8449 - Today Page Visits: 2