Следващите редове са написани от Стоянка Иванова до Ивайло Дамянов, по повод дискусията, която се започна във фейсбук след клипа, който той направи. Повече за него тук – Ивайло Дамянов “Българи, дайте да се съберем и да направим нещо, за да се приберем в родината, стига писане по мрежите!!!”

В момента пиша и сякаш някой ме стиска гърлото. Аз съм на 50 години и живея с цялото си семейство в Испания от 14 години.

Съгласна съм с теб че ние българите в чужбина можем да направим много и ние фактически правим и сега много с парите които изпращаме на близките си.

Знаеш ли според мен къде е проблема от това което аз съм разбрала от разговорите с други български семейства а и когато сме коментирали с децата ми дъщеря ми е на 28 а синът ми на 23 казват че тук е техният живот.

За 14 години сме си ходили в България два пъти. И децата ми както и техните връстници които са дошли много мънички в чужбина нямат спомени от България. И за капак за тези два пъти когато сме си ходили с кола децата ми през целия път от влизането ни в България правиха съпоставки на пътищата на отношенията между хората на начина по който те посрещат в магазина боклука по канавки, пред къщите … Много неща, които бодът очите на човек живял в чужбина.

Да не говорим за децата ни дето раснаха в чужбина. Моето виждане за начина на връщане на българите в България е;първо да ни стимулират с работни места;второ да могат хората да имат възможност за ипотечни кредити за жилища с облекчения защото знаеш че прословутото мислене че виждаш ли Иванчо живее в чужбина и е милионер е голяма глупост.

И съм сигурна че децата на нас емигрантите няма да търпят своеволията на управляващите защото са видeли как в стани те в които са живял и има закони и те се спазват.

Но истината е че никой освен близките ни няма полза от това ние да се завърне.

Причината е ясна – паричките които влизат в хазната от нас емигрантите ще пресъхнат.

 

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 870 - Today Page Visits: 2