Български емигрант в Германия дарява 1 млн.лева на хора в нужда в Монтанско

Българин, емигрирал преди близо 70 години в Германия, е дарил един милион лева за различни дейности и социални домове в Монтанско, информира Bulgaria on air. Кирил Маринов живее във Франкфурт, но продължава да радва хората в Северозапада. Последно изпратил специализиран автомобил на хора с увреждания. “Благодаря…благодаря от сърце…Господ да му даде здраве и дълъг живот за тази кола”, благодариха Димитринка и Мойсей, настанени в дома за хора с увреждания край Монтана.

Те не познават своя дарител, който ги кара да плачат от радост. Знаят обаче какво е било, когато са се возели в предишния автомобил, за да отидат на лекар.

“Хората са много признателни, плачат от радост и това ми прави удоволствие отново да дам. Сигурно следващите месеци ще направим още нещо”, каза по телефона и дарителят Кирил Маринов.

Той емигрирал нелегално от нашата страна недоволен от комунистическата власт. През далечната 1956 година се установил в Германия, но не забравил България.

В Монтана Кирил Маринов е дал средства за изграждане на футболно игрище с изкуствена настилка, детски площадки, изпраща помощи и за децата без родители и за тези с увреждания. А в родното му село Винище, недалеч от Монтана, един часовник напомня за своя дарител.

“Той е много благороден човек и му свалям шапка за помощта”, сподели и кметът на село Винище Алексей Александров.

От години Кирил Маринов плаща и таксата на децата в местната детска градина в родното му село.

След няколко седмици Кирил Маринов ще стане на 89 години и отново ще се върне в България.

Източник: Блиц

(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *