Великотърновката Цвета Калейнска оглави един от отделите в световна компания в Ню Йорк, САЩ. Наскоро българката е избрана за директор, който ще отговаря за социалните мрежи в международната корпорация “Brandwatch”. Тя ще заеме директорския пост в представителството на компанията в американския мегаполис.
Цвета Калейнска, позната още като Tsvetta, е български автор и експерт по социалните мрежи в САЩ, а това е поредното признание за нейните всеотдайност и упоритост. През 2014 г. младата дама се окичи със сребърния медал в световните бизнес награди “Stevie Awards за жените в бизнеса”. Българският модел и маркетолог бе наградена в категорията “Жени помагат на жени”. Тя получи приза за своята цялостна дейност по реализацията на Лидерска академия за момичета “ГЛОУ” във Велико Търново. Миналата година излезе от печат и авторската книга на Цвета – “#Кралицата: социалната мрежа”. Това е първата книга на българския пазар, посветена на социалните мрежи.
Цвета Калейнска е възпитаник на Езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров” и говори свободно английски, френски, испански и италиански. Като стратег по социални мрежи през годините е консултирала големи компании от ранга на филмовото студио Парамаунт, социалните мрежи Twitter и Facebook  и автомобилните компании Tойота и Ауди. Търновката живее в САЩ от 2008 г., когато получава стипендия за обучение в колежа “Св. Франциск” в Ню Йорк, в две бакалаварски степени – по маркетинг и мениджмънт и по международен бизнес и икономика. Сега следва магистърска степен.
През 2010 г. като “Мис България Диаспора САЩ” беше коронясана за Любимка на публиката в международния конкурс “Мис Диаспора Моделс”. Така, въпреки 165-сантиметровия ѝ ръст, започна нейната кариера на модел. Цвета има и издадена книга с поезия на английски, кръстена “Flowers From Heaven”.
Златина ДИМИТРОВА
сн. личен архив

Източник: Днес.БГ

Изпратете ни вашата история в чужбина

Пишете на електронната ни поща: chujdozemec@yahoo.com

Facebook коментар

(Visited 3 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *