Български учители ще преподават онлайн на българчета зад граница

Първата българска интерактивна уеб платформа „Прознание” започва специализирани онлайн курсове за българчета в чужбина с учители от България. Обучението е по български език, история и култура по специално адаптирани програми за малките сънародници по целия свят и е в жива връзка. Курсовете се провеждат във виртуалната класна стая на „Прознание”, където децата могат да се обучават на майчиния си език на живо и да общуват в реално време с преподавателя и със свои връстници.

Ученето с „Прознание” е с фокус върху практиката и придобиването на знания чрез преживявания – учителят използва разнообразни аудио-визуални материали, игри и упражнения, чрез които децата с лекота и удоволствие научават материала. За участие в онлайн курсовете са необходими компютър с интернет връзка, слушалки с микрофон и камера.

Курсовете за българчетата в чужбина са предназначени за деца между 4- и 18-годишна възраст с различна степен на познаване на българския език и целят да подпомогнат тяхното ограмотяване, свободно общуване и надграждане на езиковите умения. В разнообразните модули децата ще придобият и широк поглед върху българската култура, традиции, история и забележителности.

„Даваме си сметка, че децата, живеещи в друга държава, имат нужда от специалисти, с които да учат родния език, за да имат самочувствието, че наистина го владеят и поддържат. „Прознание” е не само образователно решение за учениците, но и връзка между българчетата от различни части на света, които в един и същи момент учат родния език със своя учител и създават нови приятелства”, разказва Вероника Рачева, директор „Учебни дейности” в „Прознание”.

В зависимост от индивидуалните нужди на всяко дете учителите ще могат да водят както групови занимания, така и индивидуални сесии. Платформата е отворена и за предложения за нови теми на курсове, с които да допринесе за запазването на българския дух и традиции сред българите зад граница.

Освен курсове за българчетата в чужбина „Прознание” предлага онлайн курсове за учениците в България – подготовка за училище изцяло според изискванията на българската образователна система. Курсовете са за деца от предучилищна възраст до 12 клас по учебното съдържание, както и за свободното време.

Източник: BG-VOICE

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial