Защо празнуваме деня на бащата?

Според Telegraph, идеята се заражда в Америка и официално се празнува там от 1966 всеки треди ден от юли. Много хора вярват, че Сонора Дот от Вашингтон, през 1910 която заедно със своите братя е била отгледана от баща си се зачудила защо не съществува ден, посветен на бащите, и с право.

Сега денят съществува да напомни на всички, че бащите са страхотни.

Денят на бащата да се обяви за официален и да е почивен!

През 1972 президента Никсон обявява деня за национален и официален почивен ден. Но в Великобритания не се случва същото, което е скандален пропуск.

Как се празнува денят на бащата по света?

Докато в Великобритания, мъжете могат да очакват поне закуска в леглото, картичка с рисунка или денят да бъде напълно игнориран.

В Германия е традиционно за мъжете да отидат в гората, където си хапват месо и пият бира.

Дали бащите участват много повече от преди в отглеждането на децата?

Проучване показва (Нетмъмс), че най-важната работа на татковците е да са добър модел на поддражание и за момчета и за момичета. Кариерата на бащата отстъпва пред важността на семейството.

В България на втория ден от Коледа, 26 декември, се отбелязва Денят на бащата . Обикновено на този ден се правят подаръци на бащите и семейството празнува заедно през деня. Празникът прославя бащите и бъдещите бащи. В повечето страни Денят на бащата е светски празник. Той съществува навсякъде по света, но се отбелязва на различни дати. Православната църква го чества на 26 декември. В този ден се чества паметта на Св. Йосиф Обручник, на цар Давид като славен родоначалник на Исуса Христа и на Яков, брат Божий, пръв християнски епископ на гр. Ерусалим.

Св. Йосиф Обручник

 

 

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 623 - Today Page Visits: 2
SHARE