А това е СПОРТИСТ, казва се Ivailo Ivanov! В момента оглавява световната ранглиста по джудо. В една от най-тежките категории, а именно 81 килограма. Определям я като най-тежка, защото средностатистическият мъж тежи толкова.
Той вероятно не кара Ауди с “огледален” номер… и вероятно не нощува в Плаза в Петък… сещате се защо – за да спортува! И той вероятно не налита на бой по светофари, спорта го е научил на дисциплина… а в държавата си в момента е най-малко известен! Но аз го определям, като герой и будител на новото време..


Питате се защо е герой !? На всички занимаващи се със спорт е ясна обстановката в нашата малка България, как вечно няма средства за лагери, екипировка и възстановяване.


Как за зрителите на големият спорт лишенията в залата остават в сянка, а се вижда само крайният резултат. Но нека не коментираме това! Нека споделим и отдадем нужното внимание за постигнатото! Да благодарим за радостта, която донесе в сърцата ни, за това че прославя нашата страна и заслужено печелим уважението на останалите нации ! Но тук е и жалката част, че го уважават повече тези, дето е победил – чужденците!


Подвиг на герой, защото в тълковният речник с тази дума се канонизира личност, която в поведението си проявява изключителни качества и способности.


Ивайло е точно такъв! Него няма да го видите на страниците на модно списание, обясняващ колко е влюбен в поредната плеймейтка. Той няма да се бие в гърдите от гордост, че е победил шампиони, който до преди години само си е мечтал да се докосне до класата им. От летището няма да си тръгне с лъскаво возило, а с неговото семейство и приятели.


Пиша всичко това, защото медиите в България най-вероятно няма да отразят този успех, заради заетостта си да отразяват новини около псевдо политиците и ВИП-ове. Нека го уважим и благодарим за това, че във времена на безверие и разделение ни накара да се почувстваме горди и обединени!


Ако ТИ не се научиш да го ползваш за пример, вероятно няма да става нищо от теб… или вече не става!

Източник:BG Stenn

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 766 - Today Page Visits: 1