Център за обслужване на българи, с подкрепата на вестник „Български новини“ отваря скоро врати в гръцката столица

Целта на проекта е да бъде в помощ на българите не само в Гърция, но и на всички по света, които е възможно да бъдат обслужени виртуално или с куриер.

Вестник „Български новини“, който е на пазара от 1999 година е бил винаги близо до българите. През историята на съществуването си има издадени редица „Наръчници на имигранта“, участва активно в създаването на първата и единствена за момента българска църква в Атина, в учредяване на първото българско училище в Атина, в организиране на редица концерти, митинзи и редица други събития и за пореден път застава близо до българите с новия център, като целта е да помага възможно повече на българите в чужбина, които поради незнание често стават жертва на недобронамерени услуги.

Услугите, които ще се предлагат в новия център са много и разнообразни. Екипът се надява по този начин да спести нерви, време и средства на българските имигранти, които вече могат да изпращат въпросите си на мейл: newsbge@gmail.com

Една от основните дейности върху, която ще акцентира центъра е събиране на трудов стаж от България необходим на много от българските имигранти за пенсиониране в съответната държава, където живеят. Издаване на европейска здравна карта е също една от услугите за всички тези, които нямат здравно осигуряване и редица други административни теми.

Скоро ще бъде обявен и адреса на центъра, който ще могат лично да посетят, като голяма част от услугите могат да бъдат извършени и виртуално чрез е-mail и получаването им ще става чрез куриер.

Източник: newsbg


Българи в Гърция и всички българи в чужбина, изпращайте ни вашата история, като натиснете тук.

Ако желаете можете да я публикувайте сами в Твоят Чуждоземец -> your.chujdozemec.com , където можете да качите също снимка или видео от страната в която сте.

При въпроси пишете на електронната ни поща chujdozemec@yahoo.com

Facebook коментар
Total Page Visits: 1309 - Today Page Visits: 1