Шамара работи на 3 места в Америка

– Мернах в твоя фейсбук, че работиш на три места, за да е добре семейството ти в САЩ?
– Да, така е. Не знам, сега сигурно хейтърите в България ще кажат –

„Тоя тъпанар сега как работи…” 

Ами да, обикновено хората по света работят. За разлика от България, тук като работиш здраво, получаваш и добри пари. Пък у нас само си мислят, че работят, пък непрекъснато в кафенетата стоят. И после се чудят защо нямат пари!

– Как се справяш с английския език?
– Добре, горе-долу. Аз по цял ден това правя – буквам товари и по цял ден общувам с брокери, така че няма как да не знам. Когато дойдох, не го знаех езика много добре. Общо взето, бях от хората, които си мислеха, че знаят, пък като дойдоха тук, видяха, че нищо не знаят! Колкото и добре да знаеш езика, трябва да свикнеш с това как говорят американците, за да ги разбираш. В началото ми беше много трудно да ги разбирам. Беше малко изнервена ситуацията, но нали знаеш – неволята учи!


– Децата проговориха ли и те?
– Вече от две години сме тук. Дъщеря ми например говори без никакъв акцент, американците дори не могат да разберат, че е чужденка, ако не им кажат. Синът ми

вече записа първата си песен на английски 

която е убийствена! Струваше много пари този проект, но си заслужаваше. Сега ще направим и видеото, върху това работим в момента. Като го пуснем, той има реален потенциал. Просто ще го чуете и ще видите за какво става въпрос. В България  леко ще си глътнат граматиката какво може да направи едно 12-годишно момче.

– Той е тръгнал по пътя на баща си… Разбрах, че дъщеря ти е добра плувкиня и вече печели медали от състезания в САЩ…
– Тя се състезава за един отбор тук в Илинойс и участва на регионалните състезания, обикалят из градовете и са все или първи или втори… За национални състезания и резултати  при тях е рано да се говори, все пак трябва да се има предвид, че този спорт е по-развит в Калифорния. Дъщеря ми е на 10 години, но се състезава при по-големите – във възрастта от 13 до 16 години. Представя се доста добре на турнирите.

– Финансово къде стоиш по-добре – в България или в САЩ?
– Тук в момента взимам доста добри пари. Трябва да ти призная обаче, че в България съм получавал купчина пари… Но в момента също вадя добри пари. Не ме мързи, работя много и по различни проекти. Моят приход разрешава на цялото ми семейство да живеем доста добре. Ако пък имаш добро кредитно досие, можеш да си позволиш… много! За разлика от България, в САЩ е доста по-спокойно, като дойдеш няма кой да ти направи мизерия и можеш да спиш спокойно!

– Беше ми казал, че са ти сложили черен печат в паспорта и вече не можеш да влизаш в САЩ… Но сега излиза, че не само си в Америка, и то съвсем легално, ами и работиш… Как стана това? Как се пребори с властите и успя да дойдеш?
– След като записах песента със Снуп Дог, се оказа, че съм обвинен, че изкарвам пари в Съединените щати, без да имам такова право. Естествено аз не бях дошъл да печеля пари в Америка и успях да го докажа, където е необходимо.

– Сдоби ли се с така желаната от много хора зелена карта?
– Да, самата карта чакам да ми пристигне по пощата всеки момент. На децата и на жена ми вече пристигнаха, само моята не. Всъщност моят случай е, че след всичко, което правих тук, спечелих от лотарията „зелена карта” случайно и в момента се наслаждаваме на живота в пълния му легален вариант.

– Колко години участва в лотарията за „зелена карта”, преди да спечелиш?
– Ами аз от 20 години си пускам документите и най-накрая спечелих. Така че който не е спечелил, да не се разочарова, а да продължава.

– Ти имаш и сестра, която живее тук. Не ти ли помогна тя да вземеш от нея „зелена карта”, имаш право на това по закон в САЩ?  
– Да, така е, но всичко това е свързано с време. Трябваше да излезе нейната карта, да може да подаде документите за мен… И ако сега не бях спечелил „зелена карта”, след 2-3 години щях да „взема“ от нея.

– Значи вече си американец?
– Вече да! И нямам никакво намерение да давам назад, защото Америка е мястото, където мога да съм свободен, Америка е мястото, където има бъдеще за децата ми, Америка е мястото, където можеш да живееш достойно… Америка е мястото, където дори да си човек, който се грижи за тоалетна, всеки ще те гледа с уважение, защото си важна част от цялата тази машина, която функционира. Хората го приемат този човек с уважение.

И тук има някакви недостатъци, но те са минимални в сравнение с ретро-комунистическите кенефи като България, Русия, Казахстан, Узбекистан и всякакви там… станове!!! Този племенно родово-общинен строй в България още не е изживян и още сто години няма да се изживее, защото хората у нас не знаят какво значи да живеят свободно и да са важни. Човекът на тоалетната тук, който работи,  е също толкова важен, колкото и Барак Обама! Всеки човек е важен тук, това е разковничето в тази държава… Но там в България няма как да го разберат, там още се делят на българи, турци, цигани… Делят се на гейове и негейове, комунисти и некомунисти, те са разделени помежду си и избягват големите проблеми, като гледат само в чуждата паница. Никой не иска да си оправи собствения проблем, като погледне в себе си.

– Общуваш ли с други българи в Америка?
– Да, живея близо до летището на Чикаго и там има доста българи. Срещам се непрекъснато с наши сънародници. Постоянно се събираме с българи, сега наскоро имах участие, предстоят ми други в Ню Йорк. В Съединените щати за пръв път в живота си започнах да работя и други неща. Уж бях решил да е за малко, но се оказа, че се справям доста добре с търговията в компанията, в която съм в момента.

– По колко часа на ден работиш тези три работи? Имаш ли изобщо време да спиш?

– Ами, даяна бе човек – над 12 часа работя 

С малко спане става всичко. Естествено неделята си оставям задължително за семейството и с тях си  почивам. Обикаляме различни интересни места, паркове, скоростни влакчета и горе-долу вече почти всичко сме пробвали. Много се забавляваме…

– И все пак в България беше много популярен човек. В Америка потъваш в абсолютна анонимност. Не ти ли липсва известността?
– Много популярен бях, защото работата ми е била такава! Аз не съм искал да бъде популярен, то е било така, защото съм бил добър в това, което съм правил! С труда си съм станал популярен. Аз не правя нещо заради популярността. Ако ти кажа, че много по-добре се живее без популярността, не знам дали ще ми повярваш. Много хора може да се учудят защо така говоря, но популярността изисква някаква ангажираност. Винаги трябва да гледаш какво казваш, какво правиш. Като някаква маймуна си, очакваш пуканки да ти хвърлят още малко… Хората очакват някакви неща от теб, докато тук не е така. Иначе не съм се отказал от музиката, продължавам да правя музика. Безкрайно съм наясно, че на 44 години няма да стана в Америка рап звезда. Но пък моят син може да бъде, или моите племенници могат да бъдат… Или хората, които аз ще продуцирам могат да бъдат. Бизнесът тук е огромен. Мога да направя проект и утре с една песен, която е добра, и да се събудя толкова богат, че да мога да си купя пет мола. И то само с идеята и с труда си! В България това няма как да стане… Разни хейтърчета сега ми се чудят и ми говорят за каране на тир! Аз не карам тир, но дори и да карах, щях да го правя с удоволствие. Момчетата, които карат в нашата компания, взимат толкова пари като тираджии, че официалните заплати на президента, премиера и някой депутат у нас, взети заедно, са наполовина на техния месечен труд.

Източник: blitz.bg

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *