Организаторите на българското хоро в Лондон останаха разочаровани

За 6-ти пореден път се проведе българското хоро в Лондон,  но този път организаторите останаха разочаровани.

Българи от цял Лондон, и не само, пристигнаха на събитието за да тропнат заедно хорце или да се полюбуват на танцовите състави, които се вихреха в своите пъстри народни носии и радваха, както нас българите в Англия, така и лондончани.

За жалост освен хора любители на автентичното българско имаше и нашенци, които си дойдоха заредени със скари, кебапчета и бири, въпреки, че в събитието беше упоменато, че за барбекюта е забранено, както на повечето места в Лондон.

Едно културно събитие, започна да прилича на селски събор в столицата на Великобритания. 

След края на чудесният ден,  за организаторите останали купища боклуци, които собственоръчно трябвало да почистят, вместо  поздравления и благодарности.

Малко хора осъзнават, че събитието което става все по мащабно всъщност не е организирано от България, чрез българското посолство, или от някоя голяма българска фирма, която се опитва да си прави реклама по този начин. Истината, е че всичко това стои на плещите на няколко българи в чужбина, които се опитват да правят нещо за съхраняване на българския дух и традиции зад граница.  

Така, че българи в чужбина, извън България няма политици и партии които да са ни виновни.  Няма кого да обвиняваме,  но може би има на кого да благодари, че е направил нещо да ни събере заедно.  Предполагаме, че много от вас не са се замисляли над тези въпроси.

Първи сме на купоните, на забавите, но нека бъдем и заедно в почистването и да не нарушаваме законите за сметка, и на гърба на друг българин.  Добре е да осъзнаем, че всеки един българин, където и да се намира е един посланик на България, и по нашите действия ще съдят и за Родината ни. 

И понеже живея в едно селце в Англия, ще ви кажа нещо любопитно, тук хората  рядко се събират заедно да празнуват, а когато го правят ти чукат на вратата и те предупреждават, че ще правят парти, в точен ден и час (от-до). Оставят телефона си, за да можете да им се обадите ако ви се струва, че музиката или говоренето им е прекалено високо (повярвайте ми не е). Уважават личното пространство на околните и пазят тишина и чистота постоянно.  И въпреки, че данъците са почти същите като в Лондон, те не оставят всичката работа на общината,  на която плащат всеки месец, а се събират  няколко пъти в годината, за да чистят и да направят мястото, в което живеят още по-красиво и приятно. Така, че когато ги видя събрани, те са с пликчета в ръка и лопатки, а иначе всеки петък са в пъба където разпускат, но без да пречат на другите.

снимки: google

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *